| andreibratosin81 a întrebat:

Salut, am zgâriat în seara asta masina unui vecin din greseala.
Parcarea mea este una foarte ingusta si când am parcat, aripa mea din dreapta spate i-a zgâriat partea dreapta a barii din fata. Acesta a ieșit țipând la mine, eu spunandu-i ca ii dau asigurare și tot ce are nevoie pentru a și-o repara. Habar nu am cum se procedează exact, fiindcă nu am avut astfel de evenimente pana acum. Am permisul de 1 luna și masina de 2 săptămâni.
Problema este ca încă nu am înmatriculat-o pe numele meu. Aceasta având asigurarea pe numele fostului proprietar de la care am cumpărat-o.
Ce trebuie sa fac? Trebuie sa ii spun și fostului proprietar despre acest lucru sau nu este nevoie?
Iar cu vecinul meu, nu pot discuta sa ii dau o suma de bani, pentru ca acesta chiar dacă i-am vorbit frumos tot a preferat sa tipe la mine și sa îmi repete ca am făcut o tragedie. Va mulțumesc frumos și dacă știe cineva cum trebuie sa procedez.

Răspuns Câştigător
| NisipLaMare a răspuns:

Este model nou relativ nou presupun dupa 2016, si este nervoasa din cauza ca este scumpa reparatia + ca este masina julita, si eu as fi fost nervos discutii mari, dar intelege-te cu ea oricum o sa platesti, iar daca o faci prin asigurare aceasta iti va creste pe viitor. Este un accident usor intelege-te cu ea.

4 răspunsuri:
| FerLin a răspuns:

Daca asigurarea masinii tale nu e pe numele tau, tu nu ai de suferit. In schimb, fostul proprietar al masinii tale, pe numele caruia e facuta asigurarea de la masina ta, i se vor scade 2 clase de bonus la urmatoarea asigurare pe care o face.
In mod normal, cand vinzi o masina cu RCA valabil, faci cerere de anulare RCA si recuperare diferenta de prima de asigurare, apoi noul proprietar face alta asigurare pe numele sau.
Sper ca ai facut amiabila cu vecina ca sa nu iti faca probleme cu politia si sa ramai mai apoi fara permis.

| Violleta2022 a răspuns:

Mergi si cere-ti iertare de la vecin si ofera-te sa-i platesti reparatia, ca risti sa vina cu politia acasa la tine si atunci poti primi si amenda, pe langa reparatia la care esti obligat oricum.

Daca apelezi la asigurarea masinii va trebuii sa platesti un premium... si evident va trebuii sa anunti propietarul masinii.

Pune-te in locul vecinului si intelege, ca atunci cand distrugi lucrul altcuiva pe tine nu te doare, dar omul ala poate a facut sacrificii mari sa-si cumpere masina, deci taci si asculta ca nu ai ce face, daca nu esti capabil sa sa sofezi corect o masina.
De acum inainte lasa parcata masina pe strada, nu o mai baga pe alee, daca nu esti indemanatica sa o sofezi.

| NisipLaMare a răspuns:

Incearca insistent de comun acord masina tot zgariata va ramane.
Te înțelegi cu vecina si ii platesti daunele inscris pe hartie, pentru a nu avea alte obligatii si faci hartie cum ca i-ai dat banii si i-a primit inscris.Altceva nu stiu sa iti spun.

| andreibratosin81 explică (pentru NisipLaMare):

Acesta din câte mi-a spus, are casco la masina. E un Renault megane 4 hachback mi se pare.
Și de asta vrea el asigurarea, dar totuși, nu trebuia sa se comporte asa, cred ca dacă era dupa el ma lua și la bătaie.

| NisipLaMare a răspuns (pentru andreibratosin81):

Este model nou relativ nou presupun dupa 2016, si este nervoasa din cauza ca este scumpa reparatia + ca este masina julita, si eu as fi fost nervos discutii mari, dar intelege-te cu ea oricum o sa platesti, iar daca o faci prin asigurare aceasta iti va creste pe viitor. Este un accident usor intelege-te cu ea.