| soarece1234567 a întrebat:

Salut! Are ceva daca imi mai turez asa masina din cand in cand (la semafor, prin parcare)….aud tot mai multi oameni carora le e frica sa calce un pic acceleratia ca se strica motorul in timp. Cum am zis…o mai turez asa cand ma plictisesc sau vreau sa aud motorul. Pareri?

20 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Tureaz-o in mers cel mai bine si nu pe loc.
Poti tura si pe loc dar sa fie motorul cald nu rece!
Nu se strica motorul de la asta decat la epave, majoritatea motoarelor moderne care au limita la turatie maxima, adica nu te lasa sa turezi motorul in gol pana in linia rosie
Cu turatul tau disperi vecinii!

suntserios
| suntserios a răspuns:

De ce ai tura motorul in gol?

| soarece1234567 explică (pentru suntserios):

Ca imi place happy

| suntserios a răspuns (pentru soarece1234567):

Sper că o faci undeva in câmp și nu în oraș unde sa deranjezi pe cei din jurul tau...

| sierra1 a răspuns:

O duci măcar până la 5000 rpm?

| soarece1234567 explică (pentru sierra1):

5500?

| sierra1 a răspuns (pentru soarece1234567):

Ză best!

| dullcat a răspuns:

Buna.Da, are, pentru ca iti bati joc de linistea publica numai ca pari tu nu stiu cum.Nu e deloc de bun simt.

| relian a răspuns:

Turezi masina la semafor de ce? Sa arati alora ca esti si tu pe acolo sau de ce faci asta?

Alta motiv eu nu vad, sa accelerezi masina asa ca prostu laughing o faci doar sa arati ce fier vechi ai, ori ca fratilor am si eu masina, sa te simti mindru, sa fii si tu bucuros, sa vezi ca se uita lumea la tine laughing

Zii alt motiv pentru care ai face asa ceva? Te plictisesti, wow ala da motiv, vrei sa auzi motorul.De ce nu-ti pui casti si cu sunet de motoare si auzi tot timpul laughing

Pareri? Toti care te aud ca faci asta, de bine sigur nu te vorbesc, asta odata.
Pe de alta parte, cand accelerezi masina scoasa din viteza, sau la care nu-i cuplata transmisie, e foarte usor sa o duci la capt, pe rosu, nici nu-ti dai seama o pasare asa din plistiseala si faci de cateva ori, apoi or sa se bucure cei pe carei deranjai la semafor cu plistiseala ta laughing o sa fie unu in minus care sa mai polueze fonic, nociv.

Daca observi, lumea cauta orice sa reduca zgomote si noxe., de aia au facut masini cu sistemul ala start/stop ca masina la semafor daca sta si 1 min sa nu ami consume, sa nu mai polueze.

1 minut la milioane de masini se aduna.

Eu asa te-as sfatui, sa bagi picioru in ea la fiecare semfor pana la capat laughing

| soarece1234567 explică (pentru relian):

Tu nu ti-ai turat niciodata masina? Prea comunist esti

| relian a răspuns (pentru soarece1234567):

A turez masina asa aiurea? Am turat odata sau de doua ori una, dar pentru ca nu bagasem in viteza laughing In rest asa intentionat nu vad de ce sa faci rahatu ce povestesti, doar sa te injure lumea, ori sa spuna cit de tasntalau esti, nu-s curios.

Is comunist de ce anume? Imi place confortul, nu vreau sa aud zgomote mari, nici in masina, nici in afara.Cum am spus lumea cauta solutii sa nu mai polueze, tu faci exact invers.

La astia ce faceti cacaturile astea sa fi fost eu politist si sa va vad, ce amenzi vas fi tras, in viata sa nu mai faci asta nici in somn macar laughing

Bagate undeva unde sa nu te auda nimeni, sa nu se auda afara, si tureaza ce doresti pana surzesti.Pe strada esti in public, nu e nimeni obligat sa iti asculte tie fiertu vechi, sa deranjezi tu pe altii.

Comunist esti tu, numa aia faceau ce voia ei, nu ce voia lumea.Aia nu respectau pe cei din jur, si etc.

| Frank51 a răspuns:

Sunt câțiva factori la mijloc:
- Cat de vechi este uleiul
- În ce conditie este motorul și în principal segmenții supapele tacheții
- cât de des turezi motorul în limitare
Și tot așa.

Dacă faci schimburile la 8-10k, ai motorul în stare foarte bună și nu o ții în limitare 2 ore pe zi, poți lejer să te joci oricând cu turația.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

De ce să turezi motorul mașinii în gol? E un comportament total inadecvat.

| Darius50boss a răspuns:

Nu se strică nu mai să nu faci des

| MAteiLaAjutat a răspuns:

Daca motorul e cald si nu depasesti zona rosie de pe tahometru e perfect ok.

| Gigiduru007 a răspuns:

Daca nu dai turometrul peste cap o faci degeaba. Eu o turez pana cand acul atinge limitatorul de maxim si tin asa 30-40 de minute.

| soarece1234567 explică (pentru Gigiduru007):

Unde ii dai asa happy

| Gigiduru007 a răspuns (pentru soarece1234567):

In afara orasului intr-o parcare.

| soarece1234567 explică (pentru Gigiduru007):

Gen te duci special pentru asta?