| numesiprenume0 a întrebat:

Salut! Aș dori să cumpăr o Dacie românească nouă sau ceva nemțesc SH(între 6 și 10 ani vechime)? Ce părere aveți? Despre calitatea pieselor și fiabilitatea mașinilor in funcție de marcă.

6 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Orice masina ai cumpara tu nu o poti compara ca fiabilitate dupa 10 ani cu o Dacie noua

| AntonioCovaciu a răspuns:

Îți recomand mașini din Asia: Toyota, Mitsubishi, Hyundai, Honda, Nissan, Daewoo, Mazda. Sau ceva american Ford, Daciile nu merita dat multi bani pe ele, sunt decente dar poti cumpără și ceva nemțesc

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Nu merita rable second hand, ca aici platesti taxe de poluare pe rable de te usucă, cel mai bine i ei o dacie nou nouță si nu ai probleme, acum tu decizi, ce bani ai pentru masină? Cît ai putea da tu pe ea?

| Simpatic a răspuns:

Ai pus o intrebare nasoala, Dacia noua e noua iar sa o compari cu un vechitura de 10 ani cu 500.000 de km si eventual diesel e altceva.
Sunt masini sh scumpe si la 10 ani, dar asta nu-s pentru tot buzunarul si nu si le permit meltenii in general daca vorbim: bentley, maserati vechi etc
Masina "poporului" roman la propriu si figurat a devenit VW, e plin de cazane de astea pe care am auzit fraieri care le-au luat la mana a 7-a, ca nu se pot numi second hand macar, ca sunt mai bune decat daciile noi, sunt niste habarnisti care nu au mirosit in viata lor o masina noua dapai sa o conduca.
Deci daca nu ai buget de un bentley, mercedes S clas si alte masini de maxim 10 ani in stare tipla care oricum depasesc ca pret de 4-5-10 ori orice vw, audi sau bmw cazan, atunci mergi pe Dacie noua, 5 ani nu bagi piese in ea doar reviziile si combustibil, la una veche nu stii daca nu te lasa ba turbina, ba vezi ca ai de inlocuit kitul ambreiaj cu volant, ba uscatorul de la AC, ba chiar compresorul AC, ba stai ca senzori, ba catalizator infundat, ba EGR, ba filtru particule etc o loterie e cu masinile vechi.
La aia noua ai ceea ce se numeste garantie.
eu nu am avut asa dacii noi decat un logan acum multi ani varianta veche, de atunci am mers pe nou dar masini straine.
Insa daca mie imi place noul logan, cum arata ce dotari are...nu te lua dupa samsarii din trag sau dupa taranoii de pe strada ca masinile lor miros a hoit, toate-s ciurucuri cu sute de mii de km reali si vai de steaua lor, unele trag sa moara asa de bune sunt, de alde astea care la 1000 de km le pun 1 litru de ulei, despre ce vorbim? fiabilitate la cazan? happy

| ForeverAlone97 a răspuns:

Sh clar. Dacia e o cutie de conserve pe roti.

| ClaudiuM1997 a răspuns:

Salut. Dacia e o masina simpla si fiabila. Ce trebuie sa fii atent cu ele, rugina. Daca nu e ruginita si a fost intretinuta cat de cat corect atunci o sa te mai tina mult si bine. Sefu de la lucru are o dacie din 2008 1.4 mpi cu 150. 000km si nu are probleme de exemplu si mai cunosc situatii. Ca sa nu vorbim de taximetristii ce au cate 300.000-400.000 pe dacii si inca merg. Piesele is ok ca calitate dar si daca se strica is ieftine. Bafta!