Răspunsul corect la întrebarea ta este in linkul de mai jos:
http://www.rarom.ro/? p=667
In certificatul de inmatriculare nu mai apar dimensiunile anvelopelor (decât cele suplimentare, trecute la rubrica observații din CIV), daca înțelegi ce vreau sa zic...
Ce vrei tu sa zici e ca nescriind in certificat, pot pune și alte dimensiuni decât cele din carte fără a avea probleme?
...fara a avea probleme in trafic. La ITP teoretic se verifica cu CIV-ul, dar in trafic, agentul nu vede ce densiuni ai tu in CIV.
Nu se procedeaza. Eu nu am auzit pe nimeni sa faca asta legal. Marimile alea vin omologate de la producator si asa raman
Multumesc pentru raspuns, dar te contrazic. Am un A4 si are trecute (de catre fostul proprietar) la `alte modificari` jante R16 si R17, masina avand de la producator doar R14 si R15.
Te duci la RAR cu jantele respective (in portbagaj, nemontate pe masina pentru ca ar insemna ca circuli nerespectand CIV), mai intai faci o programare, te duci cu ele, ei le monteaza pe masina, masoara niste chestii, parametrii sa vada daca afecteaza in vreun fel tinuta de mers a masinii, modul de debraiere, daca o ingreuneaza, etc, abia dupa iti vor trece in talon modificare. Nu stiu sigur daca asta e procedura, asta mi-a spus cineva care si'a trecut jante de 17'' pe o bora.