| Seropozitiv a întrebat:

Salut,

As fi interesat, din punct de vedere LEGAL (nu pareri), daca pot conduce scutere de 125cc sau pana in 15kw, cu categoria B. Tin sa precizez ca am 25 de ani si detin permis cat. B de 7 ani (daca e de vreun folos aceasta informatie).

Pe Internet am gasit pareri usor impartite. Cum ca pana acum cativa ani se putea insa mai nou nu? Ca ar fi fost o schimbare majora in legistaltie recent.

Ma poate lamurii cineva concret? Iar daca e nevoie totusi de permis, trebuie sa-l dau cu totul: sala si traseu? Sau se da doar traseu cumva (dat fiind faptul ca am deja B-ul)?

Va multumesc.

Răspuns Câştigător
suntserios
| suntserios a răspuns:

Singura modificare serioasa a fost in 2013 si de atunci categoriile sunt la fel.

B iti echivaleaza doar categoria AM care iti permite sa conduci doar mopede pana in 49cc. Pentru ce vrei tu, 125cc ai nevoie de categoria A1 pentru care trebuie sa faci scoala de la zero

| Seropozitiv explică (pentru suntserios):

In regula. Multumesc.

3 răspunsuri:
| Laura a răspuns:

Poţi conduce orice fel de moped (= limită 49cc şi viteză maximă prin construcţie 45 km/h). Nu există păreri, există legislaţie. Şi nu e nicio schimbare majoră. Până în 2013 puteai să conduci mopede doar cu un atestat, din 2013 s-a introdus subcategoria de permis Am, care este oricum automat inclusă în B. Dacă nu mă crezi, chiar nu-i greu să verifici, găseşti chestiile astea pe la începutul Codului Rutier.

| DaniTDCI a răspuns:

Salut, nu se poate de oarece doar categoriile A, A1, A2, AM sunt pentru motociclete, cu B-ul nu poti conduce decat masini, intr-adevar ca se da cadou sau cum e AM cand iei B-ul, iar acel AM e pentru mopede pana in 49 cmc, sper ca ai inteles din ce ti-am scris, succes