| George12356456 a întrebat:

As vrea sa imi schimb subwoofer-ul de pe masina (alpine swt12S4) deoarece imi ocupa prea mult spatiu. Vreau ceva intre 150-250 w RMS si sa ocupe cat mai putin. Astept pareri. Ofer funda!

9 răspunsuri:
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

A avut un prieten un Alpine in cutie inchisa, nu stiu modelul, dar daduse destul de mult pe el, si nu se auzea bine. Adica era slabut.
Eu in vremea aia aveam Magnat T30, care se auzea dublu.
La alt prieten am vazut un subwoofer Pioneer TS care depasea Magnatul T30.
Deci, poate ca un Pioneer in cutie patrata ar fi ok.
Dar sfatul meu este sa eviti incintele inchise (sealed), cauta bass-reflex sau band-pass, adica incinte cu gauri, pentru ca se aud mult mai bine.

| George12356456 explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Mulțumesc de sfat! Am o nedumerire. O incinta închisă se poate transforma într-una bass reflex daca ii dau gaura? Sau diferă și înăuntru?

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru George12356456):

Incintele se calculeaza in functie de specificatiile difuzorului, frecventa la care vrei sa fie acordata, si tipul incintei (inchisa/bass reflex/bandpass). Din ce am vazut, incintele inchise folosesc un volum mai mic decat cele bass reflex, deci o incinta proiectata sa fie inchisa, careia i se pune port de bass, nu va fi o incinta ok dpdv al calculelor, si s-ar putea sa iasa un sunet prost.
La difuzoarele pentru subwoofere se specifica in descriere un volum de incinta pentru varianta inchisa, si unul pentru varianta bass reflex
https://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere-auto/JL-Audio/12WXv2-4/

Frecventa se acorda din portul de bass, din cate stiu (lungimea/adancimea lui, diametrul, etc).

| stancuprint a răspuns:

Cel mai simplu motiv cauti pe Google si acolo vei gasi informatile de care ai nevoie si in cel mai scurt timp crede-ma. orice motor de cautare va dezvalui raspunsul la intrebarea ta. Stai acasa!

| stancuprint a răspuns:

Daca tu crezi ca este un raspuns nefolositor, ce sa zic succes!

| George12356456 explică (pentru stancuprint):

Multumesc oricum pentru ajutor! Ce te face sa crezi ca nu am cautat inainte pe google?

| stancuprint a răspuns (pentru George12356456):

Si vrei sa imi spui tu mie ca nu ai gasit niciun raspuns este?laughing. O zi frumoasa si succes!

| viavo a răspuns (pentru stancuprint):

El a cerut pareri, vrea recomandari de la persoane reale care au fost sau sunt in situatie. Google nu iti recomanda sa cumperi x ca e mai bun decat y.

| stancuprint a răspuns (pentru viavo):

Nu recomanda dar sunt mai bune tutorialele de acolo, eu am cautat pentru ce ma ocup eu acum multi ani si sunt la un nivel. Daca ma luam dupa toata lumea sincer?, neeeeah