| bgddb5 a întrebat:

Salut! Astazi am avut un accident, unde cel din fata mea a pus frana pentru a face stanga cu semnalizare stanga, iar eu desigur am oprit in spatele lui, unde asteptam sa termine manevra. Deodata o fata din spatele meu a intrat brusc in mine, iar cand m-am dat jos miracol. Masina mea nu avea nimic decat cateva zgarieturi (passat b5.5 sedan) iar a ei era praf(airbag scos, parbriz spart, capota ridicata, farul stanga dreapta scos, bara fata rupta etc). Atunci, parerea mea era ca ea era vinovata deoarece nu a pastrat distanta si cam avea viteza si am facut amiabila. Acum intrebarea este, daca eu am pus frana mai brusc, incat ea nu mai avea posibilitatea de a opri sau a ocoli acidentul, cine este vinovat? (nu am pus frana intentionat ca sa se bage in mine, am pus frana brusca deoarece era un pic curba si nu am observat pe cel din fata mea la timp + cel din fata nu a patit nimic). PS dau funda

Răspuns Câştigător
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

E acelasi tip de accident.
Atat timp cat nu ai franat brusc intentionat, fara motiv, fata este vinovata, pentru nepastrarea distantei si probabil neadaptarea vitezei.
Nu ai cu ce sa o ajuti, trebuia sa fie mai constienta de imprevizibil.
Daca loveai masina din fata ta, probabil tot te lovea si ea, din spate laughing
Si tot nu iesea nevinovata/tot pe buzunarul ei era dauna.

8 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Fata este vinovata, fiindca nu a pastrat distanta fata de masina ta.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu a pastra distanta, vinovată ea 100%. E irelevant cum ai pus frana.

Ps, nu te baza că mașina tabare câteva zgârieturi, nu știi ce e sub bara

| bgddb5 explică (pentru suntserios):

Posibil sa fie ceva sub stricat nu stiu inca, dar amiabila a fost ca o voi duce la service si cat scrie pe chitanta atat o sa mi plateasca, nu e pe banii mei

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Am avut accident similar, in care au fost sparte 3 masini (a mea, cea din spatele meu + boul din spatele lui, care a creat accidentul).
Am chemat politia la fata locului, iar singurul vinovat a fost cel care a lovit masina din spatele meu, si a proiectat-o in mine, desi eu eram cel ce nu pastrase distanta fata de cel din fata (voiam sa depasesc), si am franat foarte puternic.
A existat si o proba video de la o benzinarie, s-a vazut clar ca daca nu franam, intram eu in cel din fata. Cel din spatele meu pastrase distanta si a oprit la 2 metri de mine, dar secunda urmatoare a fost aruncat pe masina mea, nevinovat.

| bgddb5 explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Is 2 cazuri diferite. eu am pus frana brusc deoarece nu am vrut sa intru in ala din fata mea.am oprit masina cu totul FARA sa lovesc pe cineva si dupa o secunda fata in spatele meu.ma simt naspa deoarece eu nu am patit mai nimic, iar la ea e dauna totala si vreau totsui sa stiu cui ii apartine vina

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru bgddb5):

E acelasi tip de accident.
Atat timp cat nu ai franat brusc intentionat, fara motiv, fata este vinovata, pentru nepastrarea distantei si probabil neadaptarea vitezei.
Nu ai cu ce sa o ajuti, trebuia sa fie mai constienta de imprevizibil.
Daca loveai masina din fata ta, probabil tot te lovea si ea, din spate laughing
Si tot nu iesea nevinovata/tot pe buzunarul ei era dauna.

| KovacsB a răspuns:

Nu conteaza cum ai pus frana, cine loveste din spate este vinovat.

| bgddb5 explică (pentru KovacsB):

Depinde. daca pui frana cu intentie se considera ca tu esti vinovat. de aia mi-am pus semn de intrebare, am pus frana pentru siguranta mea si a celui din fata mea si atat, doar ca am calcat o brusc mna

| KovacsB a răspuns (pentru bgddb5):

"daca pui frana cu intentie se considera ca tu esti vinovat."
De regula cand pun frana cam intentionez sa fac asta.
Cumva tu ti-ai cumparat permisul de conducere?