| Adrian17k a întrebat:

Salut, astăzi mi-am scos masina de la service un Mercedes c class 2003 și printre ce a făcut la ea mecanicul mi-a schimbat și un injector cu unul sh și acum mașina scoate fum alb, el mi-a spus că așa face până nu stiu ce face injectoarele și după nu va mai scoate fum, acum nu știu ce să zic, am făcut vreo 30 km cu mașina și încă scoate fum. Mai puțin ce-i drept decât la început dar încă scoate, este adevărat ce mi-a spus el?

5 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Mai dă-i o șansă, vreo 100 km apoi te reintorci la meșter

| relian a răspuns:

Daca este adevarat sau nu, cand repari ceva de genul asta pui injector nou, nu te apuci sa pui stifturi ce le are ala prin atelier laughing

Dar nu ai spus prea clar daca fumul respectiv ar fi de la injectorul folosit ce la pus, sau de la restul de lucrari, parca asa ai spus ca printre ce ti-a facut la masina.
Deci fumul ala ar putea veni de la alte lucrari ce lea facut.Eu stiu ca o masina reparata corect nu trebuie sa scoata fum nici atunci cand pleci cu ea dupa reparatie.
Numa el stie ce lucrarea de control tia apliucat la masina.

Fum alb este de la ulei, tia uns injectoparele cu ulei sau ce a facut? Chiar de lear fi uns cu ulei, nu scoate fum si dupa 30 km.
Daca fumul ala alb este de la ulei,atunci nu vad legatura dintre ulei si injectoare,injectoarele nu au legatura cu uleiul,ele pulverizeaza motorina,benzina ce combustibil foloseste acea masina.

Tu trebuie sa il inregistrezi, mai ales daca nu intelegi ce explicatie ti-a dat.
Asa daca aveai inregistrarea cu explicatia lui, cineva mai priceput ar fi putut sa iti explice ce zice meserie ala acolo, sau ti-a zis.

Daca scoate mai putin fum, inseamna ca esti pe drumu bun laughing Dar cit trebuie sa scoata fum de ala, ce trebuie sa faca injectoarele alea atit de mult timp?

| Adrian17k explică (pentru relian):

Mașina este diesel și acum a mai apărut încă o problema pe lângă că scoate mult mult fum negru aseară când mergeam cu ea a început să nu se mai accelereze decât până în 1500 2000 de ture cu pedala la fund, și sincer îmi e teama sa o duc tot la el?

| Adrian17k explică (pentru Adrian17k):

Și pe lângă asta motorul face destul de urat și se mișcă că naiba ceea ce înainte nu se intmpla

| relian a răspuns (pentru Adrian17k):

Ce sa zic, cauita alt mecanic, macar sa faca un diagnostic, sa iti spuna exact ce se intampla.
Eu nu-s mecanic, si chair de as fi pe net nu rezolvi nimic.Eu imi repar singur masinile,tot timpul asa am facut, nu am incredere in mecanici, is slabi, majoritatea is slabi rau, rar gasesti unu sa se priceapa.
Am dus si eu masina cand am avut prima data, la un mecanci si am vazut.Am vazut apopi si alti mecanici,is slabi,nu zic ca toti,mai gaasesti si buni.
Eu studiez singur o problema aparuta,apoi o rezolv daca pot,daca nu merg la un shop,asta daca eu nu am scule,in general merg daca e ceva de programat,in rest is ok,fac singur tot.

Orice mecanic cere sa vada masina sa se uite, e si normal, asa din descriere nu iti spune nimeni ce problema ar fi.

Dar ca idee ai scanat masina? Deci ar trebuie sa scanezi masina, daca e cum spui, trebuie b sa ai ceva coduri, alea te ajuta f mult sa afli cam ce probleme ar fi.