Gandire tipica de pusti incepator care ii vezi la ora 17:00.
E un sfat incearca sa scapi de cliseul bmw pentru inceput!
Nicidecum un bmw ieftin fara Xdrive (tractiune integrala) nu poate fi stapanit usor de un incepator.
Luati fratilor orice masina pe benzina tractiune fata, daca tot este sa te inveti pe ea...nu iti va face rau.
Si loganul de care zici ca te feresti este ok, dar inteleg ca si e sunt tanar de ce nu dorim masini atohtone!
Bugetul tau este micut, ca sa iti zic si de ce am dat 3500 de lei pe anvelope de vara si nu la bolidul meu ci la masina de oras...
Chiar daca nu-s fan opel cum spunea colegul Bratu_Andrew_2000, cred ca este o masina care ar merge de inceput pentru ca-s fiabile dar mai ales ieftine la piese! Insa atentie ce model de opel stiu ca sunt unele serii cu probleme (acum nici nu imi aduc aminte ce model).
Si nu in ultimul rand se incadreaza in bugetul tau.
Daca aveai 15.000 de euro iti dai seama ca apareau alte recomandari.
Multumesc de sfat, nu am cum sa dau 15 mii pe o masina pe care nu mi o doresc daca aveam de gand sa iau o masina buna imi luam ceva mai scump fara sa intreb, vreau ceva cat mai ieftin si bun totodata, nu vreau sa fau 15 mii si sa o fac praf la un moment de neatentie. Automat o sa imi iau una mai scumpa peste un an cand o sa ma invat sa conduc mai bine
Uita-te la Ford Focus, la banii aia gasesti un Focus pe benzina, masina foarte fiabila, nu necesita investitii in afara de filtre si ulei.
Depinde ce clase te atrag.
De obicei, persoanele care vor BMW dinainte de soferie, nu stiu mai nimic, si isi cumpara prima oara un Golf. Intre emblemele astea oscileaza nepriceputii.
Eu iti recomand asa:
- Ford Focus 1.6 TDCI daca vrei ceva bun
- Astra J daca vrei masina mai draguta (dar e cam peste buget)
- Renault Megane daca vrei ceva mic si pe benzina.
Logan nu recomand nici eu, e bun pentru pensionari si taximetristi, iar BMW recomand doar daca dai 500 euro pe el, are acte ok, 1.8-2.0 benzina, si blocante. De iesit la o samanta e bun, dar nu o poti numi masina. Masini sunt alea care te duc in siguranta oriunde, oricand. BMW-ul e cadavru, de la ploaie in sus.
Corect, dar nu orice bmw e cadavru ci cele neogijite E36 de ex.
Diametral opus cum arata seria 7 ultimul model si ce stie sa faca...
Dar BMW doar cu tractiune spate clar nu sunt pentru incepatori...o balta mai mare de la ploaie, a fugit spatele si aia e.
De asta le fac cadavre; propulsia lor este dezastruoasa.
Am avut Mercedes, am condus multe BMW-uri si Mercedesuri. In timp ce un BMW patineaza in orice petic de gheata, Mercedesul e mai sigur decat multe masini cu tractiune fata.
Inteleg ca sunt 'nervoase', si gandite pentru drift, dar le afecteaza siguranta prea mult.
Din cauza asta, mi-as dori BMW doar pentru oras, vara. Ca in rest, nu ai ce face cu ea.
Am mers si cu Xdrive, alea sunt sigure si placute la condus, dar nici alea nu pot fi comparate cu turismele 4x4 de la alte marci (quattro, opel 4x4, subaru, etc) din cauza aderentei proaste, oferite de cauciucurile pe care le folosesc BMW-urile (late si rigide).
Apropo de sistemele de tractiuni de la nemti, am vazut un test complex in care era puse 3 modele apropiate ca putere, clasa si pret : bmw cu xdrive, mercedes cu 4matic sau cum se numeste integrala lor si Audi cu a lor Quattro.
A iesit Audi castigatoare iar merdeces si bmw cam egale.
Numai stiu exact ce presupuneu acele teste imi aduc aminte in schimb ca erau facute pe zapada cu jaloane si toate cele.
Parerea mea este ca tractiune de pe mercedes este asemanatoare cu cea de pe bmw, asta ca auzeam in trecut pe multi ca Xdrive de pe bmw este de rahat...
Audi este un fel de rege al tractiunii integrale dar putina lume stie ca de fapt sunt masini ceva mai performante in ale integralei, de obicei sunt masinile care au fost gandite din fabrica pentru rally, un exemplu subaru impreza.
Nu am condus 4matic de la Mercedes, doar RWD-uri... Si sunt sigure, fata de BMW RWD.
Eu as lua-o pe asta
https://www.autoscout24.it/......32275f950f
sau Alfa Mito 2010, Peugeot 207 2011, sunt mai multe.
Salut!
Păi in primul rand, cauti consum bun? Diesel. Masina diesel iti trebuie. Nu ai sa găsești un consum mai bun decat o mașină diesel.
Spui si ca te gandesti la întreținere, de aceea am sa iti recomand o mașină cu cutie de viteze manuală. Manualele se strica de regula mai greu decat automatele.
Eu personal iti recomand mașinile de la Opel (Sau Vauxhall). Părinții mei au avut multe asemenea masini si sunt nemuritoare. Rezista foarte bine în timp, problemele mecanice sunt rare iar atunci cand apar, piesele sunt destul de ieftine.