| marian1234321 a întrebat:

Salut baieti, am un ford focus 1 1.8 TDDI din anul 2002. Mi-am luat niste jante din aliaj pe R15 cu un ET mai mic (adica sunt mai in afara masinii putin). Cand dau in gropi cu ea. atinge cauciucul in aripa,(doar extremitatea cauciucului, partea dinafara). Ce as putea sa-i fac? Ma gandesc ca pot fi si arcurile obosite. (oare daca le schimb mai fac asa?) mentionez ca doar pe partea din spate a masinii atinge foarte des (cand iau gropi si masina topaie). Am gasit la un baiat niste arcuri care cica imi inalta masina cu cel putin 4-5 cm, ce tipuri de arcuri ar putea fi acelea?
Va rog cei care aveti idei sau care ati mai intalnit situatia puteti lasa comentariu.

Răspuns Câştigător
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Cumpara 4 arcuri noi, si nu ai treaba. Eu aveam jante care ieseau in exterior mult, diametrul de 16", si nu agatau nicaieri. Era o masina chiar inalta, arcurile pareau noi, dar nu erau puse de mine.
https://imgur.com/a/DpYq4YE

| marian1234321 explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Am vorbit cu tipul ala despre arcurile inaltate, si mi-a explicat că aceasta masina are 80 de modele, Si ca de ex. Cele din america ar avea un arc mai înalt si amintiri față de Europa. Deaia garantează el Ca daca le pun pe ale lui, imi va creste înălțimea cu 4 5 cm. + 2 3 cm de la parcurile mele "obosite". Ce părere ai?

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru marian1234321):

Daca el zice ca sunt asa, poate merita. M-am uitat in fuga pe autokarma si nu sunt trecute specificatiile arcurilor. Conteaza numarul de spire si grosimea lor. Unde ai spire in plus sau grosime mai mare, sta masina mai ridicata.
Dar la spire mai groase, e mai dura suspensia.
Focusurile in general sunt inalte, cred ca orice set de arcuri stock (nu sport) ti-ar inalta masina decent.
Anvelopele sunt de dimensiunea omologata?

| marian1234321 explică (pentru NoTurbinaNoGood):

195/65 R15 (actualele de pe jante, omologate in certifica)
Înainte masina a avut 185/65 r14

3 răspunsuri: