| anonimbuc21 a întrebat:

Salut.
Becurile albe ar bate bine pe un sistem de far fără proiector?
Lupă

3 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Becuri albe nu sunt permise fara a avea lupa, stiu ca este o lege in sensul asta
Daca mergi cu becuri fara lupa care bat la intamplare seara orbesti pe ceilalti participanti la trafic, nu ai vrea asta cum nu ai vrea altii ca tine sa iti faca tie asta
Eu recomand nu sisteme de faruri led sau xenon cumparate ca becuri la bucata de pe net ci faruri care vin asa de fabrica fie noi fie din dezmembrari daca masina e mai vechiuta
Sa ti-o zic pe aia dreapta eu am leduri de fabrica la ambele masini, la una sunt adaptive la alta nu, dar daca unul se strica am de schimbat nu doar becul ci cu tot cu modul cu care vin e cateva sute de euro un modul cu bec happy ce am vrut sa zic prin asta ca tu iesi mult mai ieftin, cu cateva sute de lei iti poti cumpara 2 faruri complete cu tot cu lupe si xenon de fabrica sau dupa caz cu mai multi banuti daca masina e mai noua faruri LED, nu apela si nu pune chinezarii care se monteaza prin lipire in instalatia masinii, pune lucru original fie chiar luat din dezmembrari, desi sunt preturi ok si la faruri aftermarket compatibile cu masina ta (deci precum cele originale doar plug and play) pe siteuri si magazine de piese auto cum e Epiesa.ro

Siguranta este mai presus de orice sa zicem ca 2 faruri complete cu xenon si lupe te costa 1200 de lei din dezmembrari, o sa ti se para mult fata de cat ai vrea sa dai tu pe o pereche de becuri amarate care fac poc sau iti dau foc la masina prin lipiturile cu care se conecteaza la masina...merita chinezariile la 100 de lei 2 becuri? Nu, nu merita si nici nu-s legale. Fii legal si fii in siguranta

Cu certificatul de inmatriculare te duci la orice magazin de piese auto si intrebi ce faruri aftermarket cu lupe si becuri xenon (sau led daca ai preferinte) iti pot aduce si cat costa.
daca nu ai vreun bolid le poti lua noi cu maxim 1200 lei, pot fi si 400 de lei bucata cat eu stiu pot fi si 1000 de lei bucata, depinde de calitatea lor cat si de modelul masinii tale

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

In faruri cu lupa bat foarte bine.
In faruri tip reflector, s-ar putea sa bata aiurea, adica deranjant pentru ceilalti participanti la trafic, si inutil pentru tine, caci vor lumina prin copaci, nu spre asfalt.
Oricum, ele sunt ilegale in 99% din cazuri.

| Valorosul69 a răspuns:

Da