| irinafatatrista a întrebat:

Salut. (Bună seara).
Am nevoie urgent de o informație.
Azi am fost la Itp, dar m-a respins pe motiv ca aveam probleme cu becurile de la faruri(mai exact lumina de poziție al fazei scurte).
Nu se aprindea si m-a respins.
Ideea e alta.
Mi-a dat o foaie cu un fel de (Revenire).
Unde scrie ca am Itp valabil pana pe 13. 09. 2021 (adică azi).
Precizez faptul ca Itp-ul este expirat de pe 21 05. 2021.
Asa ca următoarea mea întrebare este:
Acest Itp (Provizoriu) este cu adevărat valabil dacă ma oprește Politia, fiind faptul ca expira mâine și ca Itp-ul adevărat e expirat din Mai?
Adică ma refer ca e adevărat sau nu?
Sper ca se înțelege ce am spus și promit sa dau Funda celui mai bun răspuns.
Mulțumesc pentru atenție.
P. S. Legat de becurile de la faruri, când apăs frana se aprinde și poziția și când am (farurile) aprinse si apăs frana, in spate se aprinde doar un bec de pe stânga în loc de amandoua(plus cel de sus).

Răspuns Câştigător
| Xpressurself a răspuns:

Este foarte simplu. E valabil atat timp cat ti s-a specificat, ca sa mergi sa iti rezolvi problema. Dupa aceea nu mai este valabil. Punct.
Daca ai tras de timp e problema ta. Trebuia sa mergi imediat la un electrician sa iti faca reparatiile, apoi sa iti faci programare din nou si sa mergi la ITP.
Pai daca mergi sa iti faci inspectia tehnica periodica, adica ITP, la un garaj autorizat, normal ca e valabila. Adica a fost valabil pana azi.
Legal, nu mai ai voie sa circuli cu mașina de maine 14.09. Roaga pe cineva sa te ajute. Ma refer la cineva pe care cunosti.

| Simpatic a răspuns (pentru Xpressurself):

"Legal, nu mai ai voie sa circuli cu mașina de maine 14.09. Roaga pe cineva sa te ajute. Ma refer la cineva pe care cunosti."

Pe cine sa roage si cu ce anume?
Masina se duce doar pe platforma in caz de ITP expirat, orice altceva e infractiune.
O platforma nu costa foarte mult in interiorul orasului 100-200 de lei depinde de lacomia fiecaruia.

4 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Mai conteaza? Azi e expirat deja, deci tot cu platforma te misti.

| ywar a răspuns:

Din pacate trebuie sa-ti cauti o platforma. Daca iesi pe strada fara ITP valabil politia iti ia talonul si pe urma e cam pa!

| mi25 a răspuns:

Daca circuli fara ITP (nu Itp), risti sa fii oprit de politie (spre informare, agentii primesc situatia cu masinile fara ITP) si:
- sa fii amendat
- sa ti se retina certificatul de inmatriculare
- verificarea se face obligatoriu la RAR, unde se ajunge cu planificare.