Salut! Camerele de rovinieta recunosc si masinile inmatriculate in strainatate?
Am inteles ca nu, dar aceste informatii sunt mai vechi, cel mai recent articol era din 2018...
Pentru a răspunde la o întrebare trebuie să ai cont pe TPU.ro
Utilizatorii cu email-ul neconfirmat nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi şi nu mai mult de 10 în total. Pentru a retrimite email-ul de confirmare click aici
Utilizatorul care a pus această întrebare te ignoră. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorul care a pus această întrebare este în lista ta de utilizatori ignoraţi. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorii avertizaţi nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi.
Camerele recunosc cifrele și literele din numărul de înmatriculare, nu asta e problema. Dar ce face compania de autostrăzi cu numărul respectiv de înmatriculare, dacă nu e românesc?
Nu e ciudat deloc. De ce ar permite un serviciu de evidență a vehiculelor din altă țară (de exemplu DVLA în UK) accesul la baza de date cu vehiculele unei companii românești sau chiar autorităților române?
Nu cred că merită să-l caute, orice căutare din asta presupune costuri, iar șansele de a vedea plătită amenda sunt extrem de reduse.
Înainte de 2007, Ungaria avea o politică de genul ăsta, nu permitea intrarea în țară a străinilor care aveau amenzi neplătite și trebuia altcineva să meargă în primul sat din Ungaria, la poștă, ca să plătească amenda respectivului. Dar când a intrat și România în UE, asta a devenit ilegal, Ungaria nu mai poate interzice intrarea românilor cu amenzi neplătite.
Exact același lucru e valabil și pentru amenzile emise de autoritățile din RO.
România, ca stat, se comportă foarte abuziv cu cetățenii ei. De asta românii au impresia că nu pot scăpa nesancționați, indiferent ce-ar face. Dar asta necesită atât de mulți funcționari publici, încât fiscalitatea și parafiscalitatea din RO devin nesustenabile, iar milioane de români sunt nevoiți să plece din țară.
În țările cu apă caldă nu merge așa. Statul nu face orice eforturi să sancționeze cetățeanul sau să recupereze de la el banii pe sancțiune, fiindcă la nivelul societății costurile ajung inacceptabile. În România nu-i pasă nimănui de asta, că de la Iliescu încoace e condusă ori de marionete ale altor țări, ori chiar de străini pur și simplu.
Ai scrii numai bazaconii in conditiile in care Romania e tara care nu e capabila sa stranga nici jumate din amenzile platite iar state precun Austria, Germani Olanda iau si pielea de pe tine ca ai parcat 5 minute fara sa platesti. Deci ai turnat numai bazaconii aici
Da. Câți bani câștigă un austriac sau un olandez și câți bani câștigă un român? Ești cumva bugetar? Că așa pare, din cum pui problema.
Mai ții minte că în primăvara lui 2020 România dăduse mai multe amenzi pentru încălcarea restricțiilor de circulație decât toate celelalte țări din UE la un loc? Chiar crezi că trebuiau strânse de la cetățeni acele amenzi? Nu faci decât să confirmi că era justificat ce-am scris.
Uite alt exemplu: în UK nu există taxe pentru autostradă și cu-atât mai puțin pentru drumuri naționale. Ei fac următorul calcul: se încasează 36 mld lire pe an din accizele pe carburanți plătite la pompă, din care numai 9 mld lire se cheltuie anual cu drumurile, restul de 27 mld lire rămân oricum la bugetul național. Separat de asta, tot pentru carburanții de la pompă se mai încasează oricum și TVA, inclusiv TVA la accize (!). Bani care merg tot la bugetul național, fără să se mai cheltuie nimic din ei cu drumurile.
De ce tu trebuie să plătești rovignietă în România, inclusiv pentru drumurile naționale? Nu plătești destule accize și TVA la pompă? Poți găsi undeva încasările anuale ale României, din accizele pe carburanți, precum și cheltuielile totale cu drumurile?
Bati campii, amesteci amenzi de circulație cu alte lucruri, bla bla bla. E tarziu si nu am chef. Mergi la austrieci si ii intreaba de ce au vignieta sau la francezi de ce platesc autostrăzile...
Francezii plătesc autostrăzile fiindcă nu le construiește statul, le construiesc privații pe banii lor. De exemplu, pentru viaductul de la Millau, statul francez nu a cheltuit nici măcar un euro! Toată finanțarea a fost asigurată de constructor (o firmă cu 70.000 de angajați numită Eiffage) care are dreptul să taxeze viaductul respectiv până la 75 de ani. Pentru că nu a fost construit din bani publici.
În Austria, compania națională de autostrăzi ASFINAG obține profit și plătește dividende guvernului, nu primește bani de la guvern, cum primește compania de autostrăzi din România. Și nu plătești nimic pentru drumuri naționale în Austria, la fel cum nu plătești nimic pentru drumuri naționale nici în Franța. Ai discurs tipic de bugetar, nu mai e nevoie să răspunzi la întrebarea aceea.
Doreşti să urmăreşti această întrebare? Vei primi răspunsurile pe email.
Adaugă întrebarea la favorite
Doreşti să adaugi această întrebare la favorite?
Ce notă dai întrebării?
Înainte de a posta răspunsul, te rugăm să te asiguri că acesta nu încalcă regulamentul.
Nu ai introdus un răspuns!
Nu ai scris un răspuns pentru această întrebare, aşa că nu avem conţinut pe care să-l publicăm
Răspunsul este publicat...
Te rugăm să aştepţi ca răspunsul tău să fie trimis spre publicare.
Atenţie!
Succes!
Atenţie!
În răspunsul pe care vrei să îl postezi au fost găsite greşeli de scriere. Ele au fost corectate automat şi le poţi vedea marcate mai jos
Atenţie!
Eşti pe cale să postezi un mesaj care poate încuraja pirateria şi distribuţia ilegală de materiale pe internet. Legea nr. 8 din 1996, privind dreptul de autor şi drepturile conexe, a fost modificată semnificativ prin Legea nr. 285 din 2004, prin OUG nr. 123 din 2005, precum şi prin Legea nr. 329 din 2006, iar tu ai putea să te afli în situaţia de a le încălca acum.
În ipoteza unei acţiuni pe cale legală, TPU.ro este obligat să furnizeze IP-ul tău (18.216.81.181) şi restul datelor de identificare şi informaţiilor despre tine.
Atenţie!
Nu poţi posta acest răspuns pentru că linkul pe care l-ai inclus este suspicios, iar pe TPU pirateria nu este încurajată.
Te rugăm să nu faci referire la site-uri aflate în ilegalitate şi să nu postezi linkuri spre materiale postate pe internet fără respectarea drepturilor de autor (programe, jocuri, filme sau muzică piratată)
Nu poţi posta aceast răspuns la întrebarea aleasă!
Răspunsurile ce conţin cuvinte de genul pot fi postate doar la întrebări din categoria Dragoste şi Sex
Raportează răspunsul
Trebuie să fii logat ca să votezi
Pentru a evalua un răspuns trebuie să ai cont pe TPU.ro