| pandy a întrebat:

Salut. care ma poate ajuta cu o piesa auto. care doresc sa fie facuta la comanda. vorbesc de o componenta estetica. hella reflectorizanta spate din mijloc pentru mercedes w124. exista cineva in Romania care poate face o astfel de piesa?

Răspuns Câştigător
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Uite si material pentru matrita, in loc de lut.
https://www.emag.ro/......DJQM4KYBM/

16 răspunsuri:
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Genul asta de ornament (cel rosu)?
https://mbworld.org/......image.jpeg

| pandy explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Bravo. exact acesta il caut sa-l reproduca cineva. am gasit doar international sa cumpar originalu dar este foarte scump. ma gandesc ca -o replica ar trebui sa fie mai ieftin

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru pandy):

Cred ca e mai scumpa manopera unui om pe cateva zile, decat ornamentul sh prin Germania sau unde l-ai gasit.
Poti cauta pe cineva care lucreaza cu rasina epoxidica. Daca ii dai un stop pe post de matrita, cred ca poate face exteriorul, insa pe interior e nevoie de un suport ceva... Nu e tocmai simplu.
Eventual poti sa incerci chiar tu, rasina epoxidica nu e scumpa din cate stiu. Poti folosi lut pentru matrita.
Polishezi forma in final, o vopsesti cu vopsea pentru stopuri (coloreaza dar nu opacizeaza), iar pe interior ii pui catadioptri, o placa dreapta sau chiar banda din aia folosita la camioane/remorci. Asa sunt compuse si ornamentele originale, doar ca se fac din plastic.
Rasina epoxidica este pentru proiectele DIY.

Esti foarte igenios. si imi place idea sa experimentez sa vad ce imi poate iesi. dar mai trebuie ceva research sa-mi iasa si culoarea de ella (lampa).

Exact asta iti scriam anterior ca trebuie un research. dar deja mi-ai raspuns la nelamurirea mea cu ella. multumesc pentru ajutor

Sunt din domeniu, spre deosebire de astia care doar latra.
Pe cand eram novice, lucrarile de genul asta erau in trend.
Culoarea de la Hella sau de la stopurile originale o poti face din vopsea auto.
Doar ca nu aplici direct vopseaua, ci vreo 5-8 straturi de lac auto, in care adaugi vopseaua, ca sa iti iasa material transparent dar colorat.
Exista multe magazine de vopsea auto, care au fotospectometru - un scanner ce face reteta de culoare dupa ce ii arati culoarea de pe masina.

M-am uitat aseara in Youtube cum se pune in practica acest lucru si nu este o treaba usoara daca ai inclinati de perfectiune. plus ca eu nu am nici-o hella dupa care sa-mi fac matrita. sunt sanse slabe ca eu sa pot concepe o replica. daca tu esti din domeniu : ai putea sa-mi faci o replica pentru o hella de un mercedes w124 care vine in spate la porbagaj in mijloc.

Eu practic doar mecanica, diagnoza si vopsitorie. Cu rasina alchidica in modul ala nu am lucrat niciodata.
Exista din loc in loc cate un 'meserias' indraznet in partea asta de custom, dar cred ca lucreaza la preturi derizorii.
Ma gandeam la cei de la Getto tuning (daca mai activeaza), eventual un PYP Hot tuning, cel din urma avand niste preturi de te doare mintea.
Din loc in loc mai sunt persoane care fac faruri custom, dar multi dintre ei se limiteaza la a pune leduri si lupe, fara a schimba constructia farului.

Eventual arunca intrebarea pe grupurile despre rasina epoxidica, vezi daca se prinde careva la o lucrare: https://www.facebook.com/groups/433119671098583

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru NoTurbinaNoGood):

Uite si material pentru matrita, in loc de lut.
https://www.emag.ro/......DJQM4KYBM/

| KovacsB a răspuns:

Ti-o primeste la dezmembrari si cu stopul spart.

| DenDenX a răspuns:

Salut pandy

Încearcă la un atelier de personalizare auto sau tunning

| pandy explică:

Pentru kovacsB. care mi-a dat ignore.de ce esti rau? nu te-am insultat, jignit cu nimic. daca nu poti da o mana de ajutor vedeti de treaba. masina este una de colectie, o raritate, mai scumpa ca-o caruta de logan nou. tu nu pricepi aceste lucruri, tu esti produsul perfect, defect creat de puterile lumi : aia care iti spun sa nu poluezi si tot ce este vechi este rau. cumparati tu chesti de unica folosinta. sa aiba ei ce sa fabrice ajutand la un mediu cat mai nepoluant

| siriusblack98 a răspuns (pentru pandy):

Ignora acel utilizator kovacsb ca a dat ignor la trei sferturi de comunitate. Da numai raspunsuri in bataie de joc apoi da ignore ca sa nu ii zici nimic. E un om foarte trist.

| pandy explică (pentru siriusblack98):

Mai dubios este ca, am vrut sa reclam utilizatorul si TPU imi spune ca nu am acest drept si pot fi mascarit injurat insultat ca sunt novice pe acest TPU : cu toate ca sunt de prin 2012 pe aici. imi este greata de astfel de oameni ca kovacsb. cat de greu poate fi : sa-ti traiesti singura viata frumos in armonie cu ceilalti in pace. eu banuiesc ca este frustrat pe viata insusi. cu sigurnata este un ratat in viata.

Nu te stresa cu Covaci, e mosnegutul de serviciu. Ii place sa vorbeasca mult si neintrerupt, iar daca nu-i dai dreptate, te blocheaza si te injura cu anii, de pe alte conturi. Ignora-l.
Sunt mai multe uscaturi pe aici, daca postezi mai des, ajungi sa te certi cu toti.

Wow. ce timp au uni. are si alte conturi immm. tare omu. traieste din ura