Depinde de generatie.
1.4 16V si 1.6 16V (generatia 2000) au fost niste porcarii, apoi prima generatie de TSI, la capacitatile 1.2 si 1.4, au fost probleme grave.
1.8 si 2.0 nu cred ca au avut niciodata probleme de fiabilitate, dar mananca mult.
Fiecare motor are utilizarile sale. Nu exista "care motor e mai bun" pentru ca fiecare motor este conceput pentru o anumita masina. 1.4 iti iei pentru oras, naveta, sa te duca din a in b. 1.8 si 2.0 sunt mai sportive, mai ales daca sunt pe un hatchback. Consuma mult si sunt mai pretentioase, implicit trebuie sa scoti mai multi bani din buzunar pentru intretinerea lor.
1.8 si 2.0 sunt aproape identiceSe tuneaza f usor amandoua
Eu am 1, 8 si sub 10 mediu nu a consumat niciodata.
Dar i-am pus Gpl si ies mai bine ca un diesel si merge ceva mai tare fara fum si fara zgomote si vibratii de diesel.
Era unul pe A3 cu un Audi 2.0 tdi scotea un fum ca de locomotiva pe la 220km /h
L-am depasit ca sa respir aer curat.
VW 2.0 e mai bun, însă trebuie și întreținut corespunzător. La fel și carburantul, în cazul tău benzina, trebuie să fie una de calitate superioară dacă vrei să îți meargă bine și un timp mult. Să nu mai zic de întreținere care costă destul de mult și la fel și taxele. În principiu, trebuie să ai ce cheltui cu el. În opinia mea, ia-ți un VW 1.8, chiar dacă e ceva mai slăbuț, dar nu ai cheltuieli așa mari. Dar, desigur, fiecare are și avantajele lui.
Nu vreau sa cumpăr diesel de cand cu cacaturile astea cu interzicere cred ca ma duc pe benzina. Sunt fan diesel dar asta e.
Și eu sunt fan Diesel și chiar și cu interzicerile astea tot diesel mi-aș lua.
Num3Ascuns întreabă:
MariusF23 întreabă: