| Catalintoader2 a întrebat:

Salut,caut o mașină pentru începători până în 3000 de euro dar să fie fiabilă și la piese cu un cost relativ mic,dar să aibă și un consum micuț, am văzut Renault megane 3 și clio 1. 5dci ce părere aveți despre ele și care mașini îmi recomandați pentru început.
Aștept răspunsuri din partea voastră, mulțumesc mult!

4 răspunsuri:
| xs1der a răspuns:

Parerea mea personala ca cea mai buna optiune este un Logan. Il conduci si tu 1-2 ani si strangi niste bani pe dreapta si il vinzi si iti iei dupa altceva.
Dar daca nu vrei sa incepi cu Logan, suna bine un Renault Megane 3 sau un Clio, alta optiune ar mai fi o Skoda. Poate o Skoda Fabia sau Octavia.
Sincer nu cred ca exista optiuni mai bune.

| xs1der a răspuns (pentru xs1der):

Eventual un Ford Fiesta 1.4. Eu am facut scoala de soferi pe Ford Fiesta si am fost foarte multumit.
Sau Peugeot 208 ar mai fi o optiune.
Dar eu personal as merge prima optiune o Dacia Logan.
Important pe langa masina e sa mergi cu ea direct la mecanic cand te intalnesti cu vanzatorul. Daca nu accepta verificari la mecanic, nu accepta.
Mergi cu vanzatorul direct la mecanic sa o verifice de toate problemele, asa afli din start ce bani ar mai trebui sa dai si eventual sa mai negociezi pretul.

| Violleta2022 a răspuns:

Cauta in ziarele locale (online bineinteles) ca sa-ti vian usor sa duci un mecanic sa se uite la ea, inainte de cumparare, fiindca este cel mai ieftin sa iei ceva local, ce gasesti disponibil de 1.4 sau 1.6cc, care-s masini micute, consumand foarte putin.