| benga94 a întrebat:

Ce ati alege dintre seat(toledo,cordoba,ibiza,leaon)sau astra break motorizare diesel la ambele marci,ma intereseaza sa fie o masina care sa nu stau numai pan servisuri sa bag bani in ea,sa consume putin si sa nu fie piesele scumpe,asa o masina de fataiala pan oras,pe la tara,posibil si ceva drumuri pan Spania, franta cam o data pe an, nu imi permit ceva mai scump momentan ceva in 1600-1700 neinamtriculata adusa din afara ca sa fie mai intretinuta! astept parerile voastre!

3 răspunsuri:
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

"pan" sate si "pan" oras, mai bine iti cumperi un Logan 1. 4mpi, ala iti garantez ca nu te tine "pan" service-uri.
Pentru mers "pan" la cules, era bun un Leon 1M, 1. 9TDI, ideal 90cp sau 110cp.
Insa motoarele diesel supraalimentate nu sunt deloc recomandate pentru drumuri la tara si prin oras.
Ai putea lua o Ibiza 1. 9SDI, e buna la fataiala, nu are probleme tehnice, insa pentru drumurile pana in Spania e cam mica, si nu prea poti merge cu viteza.
Nu stiu la care Astra te referi; G-ul are o motorizare ok de 1.7, insa se infunda si aia, mai ales daca circuli "fataiala" si nu drumuri lungi, iar Astra H are niste motoare diesel destul de complicate, care nu se adapteaza prea bine la conditiile din Romania.
Deci, un top dupa mine ar fi:
Seat Leon/Toledo 1. 9TDI
Opel Astra H 1. 3CDTI
Opel Astra G 1.7 DTI
Ibiza si Cordoba sunt prea usoare pentru drumurile lungi, doar pentru distante scurte sau mers in oras le recomand.

| viotedy a răspuns:

Mai bine astra, seat cunosc 2 persoane care au si imping la ele mai ceva ca la dacii.Depinde acum si de cine a avut-o inainte si de noroc.

| benga94 explică:

Depinde de noroc intr-adevar, de cum o nimeresti, stiu pe cineva cu o astra brek nu stiu daca h sua g nu ma pricep la astea, stiu ca e 1, 7 dizel si face pe an cel putin 3 drumuri Romania Spania, si nu are probleme deloc cu ea, la seat nu stiu nimic momentan stiu citeva persoane pe benzina dar am inteles ca,,, consuma ceva multisor, mie imi trebuie diezel o sa fac lejer lunar peste 6-7 sute de km asta asa lejer si la sfarsit de an sa mai fac si un 3-4 mii pe afara e perfect diezel, am inteles ca seaturile ar fi ca un "frate mai mic"al lui ww golf, sunt facute in Germania si ca ar fi destul de fiabile, piesele am inteles ca ar fi acceptabile, eu asi cauta un seat sa fie motorizat cu 1.9 tdi cel putin 90 de cai sau mai multi asta m-ar interesa si la astra 1, 7 si de la 75 de caii in sus, aduse din afara ca sa nu fie rablagite de pan Romania, eu masi fi orientat spre golf 4 dar am vazut ca sunt cam scumpe nu imi permit momentan, dar o sa vad ce gasesc pe la targ poate o sa am noroc cine stie!