| Edmonds2342 a întrebat:

Ce ați alege intre seat alhambra, volkswagen sharan și opel zafira (toate din același an). Având în vedere fiabilitatea, consumul, intretinerea. Mulțumesc!

10 răspunsuri:
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Daca vorbim de generatia veche (de prin 1997 pana prin 2004), as merge pe Sharan, Alhambra sau Galaxy. Toate 3 sunt la baza aceeasi masina, doar Galaxy are cutie Ford, si inca 2-3 maruntisuri diferite.
La generatia 2, recomand Zafira 1.9 CDTI, de preferat 16V de 150cp.

| Edmonds2342 explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Care e generația 2?

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru Edmonds2342):

Generatia a 2-a de Zafira (adica B-ul), e asta:
https://i.ytimg.com/vi/2xotn4ueTrY/maxresdefault.jpg
A doua generatie de Sharan a aparut foarte tarziu, prin 2010.
Deci Zafira B e o afacere mai buna, ca iei o masina proiectata mai recent, si la pret mai mic, comparativ cu un Sharan din 2007, de exemplu, care are foarte putine imbunatatiri fata de modelul din 1997.
Si pretul e mai ok la Zafira B.

| Edmonds2342 explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Am înțeles, mersi frumos de raspuns!

| venividivici2017 a răspuns:

Seat sau VW, exclus Opel.Depinde de bugetul achizitiei acum, de preferat VW

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru venividivici2017):

De ce ai exclude Opel?
Argumenteaza.

| venividivici2017 a răspuns (pentru NoTurbinaNoGood):

In primul rand calitatea pieselor, piesele de pe Opel cad mai repede de pe VW.Consumul de ulei.Pretul care scade in timp mult nai repede la Opel decat VW.Am si Opel, am si VW dar la cat am cheltuit cu acest Astra H, nici sa nu mai aud vreodata in viata mea de Opel.

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru venividivici2017):

Cad piesele repede la Opel? Mie nu prea imi "cade" nimic.
La Passat 1999 mi-a picat garnitura de chiuloasa, pompa de injectie, fulii motor, semeringuri, brate, injectoare. Toate astea in 2017.
La Vectra din semnatura, mi s-a rupt o bieleta stabilizatoare, un arc pe fata, si a trebuit sa schimb garniturile la pompa de injectie. Asta din 2015 pana in prezent.
Cu siguranta nu ai un service bun pentru Astra H, ca aia e masina de dus la mecanici buni (desi pentru mine e simpla).
P.S.: Eu pun intotdeauna cele mai ieftine piese pe Opel, adica bielete de 8 lei bucata, rulmenti de 20 de lei... Doar la ulei, filtre, discuri, placute si telescoape pun marci cunoscute.
Daca iti consuma uleiul, sa nu-mi spui ca ai bagat Castrol in Opel...

| FakeJoker a răspuns:

Alhambra domina printre aceste van-uri de familia, au luat motorizarile de la sharan-uri si parca le-au trecut prin ceva praf magic, un vecin a inceput sa schimbe la ea, cumparata de noua (2002), abia dupa 320.000 de km, in afara de consumabile desigur. Mie 320 de mii de km fara aproape nicio investitie majora, adica motor sau cutie sau altele mi se pare lucru foarte bun.

| Terna_NeLu_1995 a răspuns:

Sharan e okay