Motoarele in V au cilindrii asezati inclinati, astfel incat formeaza un V, vazut motorul din profil.
Similar este si motorul boxer, care are cilindri asezati tot asa, pe doua parti, insa nu stau inclinati, ci orizontal (culcati).
Uite niste imagini cu ele:
-in V https://www.4tuning.ro/......1-95-1.jpg
-in linie https://www.4tuning.ro/......1-95-1.jpg
-boxer https://p5.focus.de/......subaru.jpg
Salut. Sunt 6 pistoane, care sunt asezate in forma de "V", 3 pe partea stanga, iar 3 pe partea dreapta. Mai sunt cele in "W" care la baza sunt "2 motoare" de V6.
Difera doar asezarea cilindrilor, care afecteaza forma, deci greutatea totala a motorului si ce deriva de aici. Cam atat.
Cam toate motoarele sunt in v.Mai sunt si excepti, in linie, in W, rotativ, etc.
Presupun ca in V sunt cele mai eficiente.
Toate motoarele... De unde?
Ca Logan, Golf, Astra, Focus, Mondeo, Sandero, Corsa, Polo, Leon, Octavia [...] si cam toate celelalte masini intalnite la noi in zona, si in general in Europa, au motoare in linie, cel mai frecvent cu 4 cilindri.
Rareori vezi cate un V in 5-6 cilindri pe la noi, de cele mai multe ori TDI de 2.5, 3.0, sau vreun Merc CDI de barosan. Dar pana vezi una din aia, trec 200 de motoare in linie.
Poate 5% din motoare sunt in V, restul liniare
Toate motoarele sunt in V? Spui tu sau doara asa crezi? Arata si mie un motor de 4 cilindri in V si eu l-am mancat Sau doar dai asa raspunsuri sa te afli si tu pe aici.
Ok daca nu stiai iti zic eu.Moatoarele cu mai multi de 4 cilindri sunt facuti in V pentru a reduce din lungimea motorului, aia e tot, nu are dea face cu eficienta.
Deci vorba cuiva pe aici in RO majoritatea sunt in linie nu in V asa cum spui tu, asta pentru ca romanii umbla numai cu trotinete, motoare mici, ca sa nu consume mult.
Desigur sunt si motoare cu mai multi de 4 cilindri asezati in linie, asa cum au bmw la multe masini, la bmw cele mai multe au motoru in linie, ma refer la cele de 6 si peste cilindri. Daca ar fi fost mai eficient ala in V iar fi pus si ei in V nu crezi? Motoare in V is foarte inghesuite, umbli foarte greu la ele cand e sa repari ceva.
Inseamna ca masina are 6 cilindri, in forma de "V". Practic este un motor cu 6 cilindri in linie, dar care ocupa un spatiu mai mic datorita asezarii cilindrilor in forma de "V".
Ezte in linie dar ocupa spatiu mai mic asta da explicatie, l-ai dat pe spate sigur, a inteles omu tot. Daca este in V cum sa fie in acelasi timp sin linie? Poate tu intelegi ce ai vrut sa spui.
Deci dupa tine numai motoarele cu 6 sunt in V alea cu 8 sau cu 12 in ce sunt? Deci inseamna ca masina are 6 sau mai multi cilindri, atunci majoritatea fabricantilor aseaza cilindri in V, deci nu cum spui tu doar in 6 cilindri.6 in V dar sunt in linie cum vezi tu V ca o linie tu stii
Razi cam mult, ai vreo problema de care ar trebui sa stie un psiholog?
Eu nu am problema, ma amuza ce raspunsuri dati unia, daca tu crezi ca raspunsul tau este unu super atunci e bine dai inainte.Deci de aia rad de balaria ce ai scriso.Sau nu e voie sa razi? Daca cineva rade aia nu inseamna ca are nevoie de psiholog, ba eu cred ca tu ai nevoie la modul cum gandesti