Care mai de care mai profesionisti aici zici ca detin parcuri auto.
Nu stiu ce vechime ai tu in condus sau ce ai mai detinut, dar daca te stii ca conduci mai agresiv sau esti incepator nu iti recomand nimic de la bmw cu tractiune spate, este periculoasa!
Iar cele xdrive sigur costa multisor.
Ai putea sa iti mai largesti orizonturile si cu ceva masini din alte segmente cum ar fi ford, opel, renault, peugeout etc pe benzina, nu doar de astea diesel care sunt foarte "forjate" au lejer peste 400.000 de km (ma refer la cele in targetul tau de buget)
Sigur la banii ăstia i ei o masina la mîna a doua, cel mai bine ai mai stringe niste bani sa i ei o dacie nou nouță din fabrica, astea vechi BMW sau alfa romeo nu le i ei noi, si sigur mai bagi bani in service ca sa le repari, piesele sunt foarte scumpe comparativ cu o dacie.
Ai ales doar masini cu intretinerea destul de scumpa, exceptie A3-ul.
Eu la banii aia as alege ceea ce am deja, adica Vectra C 1. 9CDTI - 150 de magari.
Pai cam oricare e buna din lista aia daca a fost intretinuta corect. As evita A4 cu motorul 2.0 TDI fiindca se stie ca are niste probleme in perioada aia. Cel 2.0 TDI de pe A3 are alt cod si is mai reusite. BMW au motorul M47 de 122/163cp si sunt reusite. Alfa are motorul de 1.9 CDTI ce e si pe opel sau fiat si e ok si acela mai ales in varianta de 120cp ( cel de 150 e mai problematic). As merge pe A4 pentru confort, Seria 3 pentru sportivitate ( asta conduc eu), A3 pentru confort si intretinere mai ieftina, 159 pentru design si faptul ca nu toata lumea are 159).
Daca vrei pe benzina atunci un A3 1.6 MPI sau seria 3 2.0 MPI sunt ok.