| maphiotul a întrebat:

Salut
Ce părere aveți,care ar fi mai bune dintre mărcile de plăcute de frână ATE, Textar și Brembo?

Răspuns Câştigător
| relian a răspuns:

-Textar, au piese bune, dar si pret mai mic, 90 de ani vechime, firma germana
-ATE face piese de foarte buna calitate, dar is mai scumpe, 100 ani vechime, firma germana
-Brembo face piese de calitate de inalta performanta, curse de masini etc, este veche de 60 de ani, firma italiana.
Pina la urma is placute, alea se uzeaza, o sa le schimbi, nu e ceva sa spui ca nu stiu ce nu ar face.
Daca vrei frane bune, m atunci cumpara genuine, adica originale, sau cum le zic romanii acolo.
Placutele de frana, daca ai vazut pe la BMW, la Mercedes, Audi, se fac gentile de negreata, ala este praf de la acele placute, sunt ceva mai moi, asta le face sa franeze mai bine si sa nu faca zgomote, sa scoata sunetele alea cand frinezi, cum se intampla la placutele mai dure.
Dar is bune orice placute, si chinezesti daca e, isi fac treaba, daca scritie asta e, tu nu stai pe afara sa auzi daca scritie sau nu.
Eu asa am observat, si eu am luat cindva tot asa aftermarket si am luat ceramice si tot scirtiau, apoi am vazut, observat chestia asta ca astea ce am zis is mai moi, sau is ceva altfel materialul ala facut, ca nu auzi nici un zgomot si cand pui frina ingheata masina pe loc.

Dar nu mergi tu cu viteza foarte mare, nu esti la curse, merge orice fel de placute.
Daca vrei sa pui placutele cele mai bune, alea sunt care le-a pus fabricantu acelei masini. Cam la doua rinduri de placute ar fi bun sa schimbi si discurile, se uzeaza si alea, plus se pot uza neuniform si apoi placutele chiar de sunt noi se vor uza si ele dupa discuri.

Daca nu te pricepi sa schimbi, tu, sau sa verifici, cere celor care iti schimba sa verifice si discurile, vezi daca trebuie si alea schimbate.

8 răspunsuri:
| relian a răspuns:

ATE, Brembo cam asta ar fi ordinea la astea ce arati tu.

| maphiotul explică (pentru relian):

Și Textar?
Care-i treaba cu ele?

Mersi de răspuns.
Atunci urmează alta intrebarelaughing
Care crezi ca au materialul cel mai moale cum ai zis tu?
Pentru ca exact ce ai zis tu ma interesează.
Sa am frână foarte bună chiar dacă se uzează mau repede nu e problema.
Și da, chiar am un stil sportiv de condus de aia ma interesează acest aspect.

| relian a răspuns (pentru maphiotul):

Sincer nu stiu.Eu zic sa pui si tu ce gasesti, din ce eu stiu sunt multe chiar si acelasi brand, care fac praf care fac mai putin, care nu fac praf, vai de capu nostru, daca cauti un catalog si citesti, spui ca nu mai pui frine deloc laughing pentru ca nu stii ce sa alegi.

De exemplu frinele astea de curse, la observatii ei spus ca nu le vor cei care folosesc masina doar sa mearga pe strada, alea se opresc brusc, nu se mai freaca, e complicata situatia.
Din ce explica ei acolo, la curse se folosesc astfel de frine pentru ca aia is experiemntati, iar pe strada normal frinele ar trebui sa nu tine asa de rau.

Eu cand vad asa ceva, nu mai ma uit, laughing cumpar ce gasesc si aia e.Dar de regula eu cumpar genuine, am un BMW cumpar online, gasesc la dealeri pret foarte bun online, mai bun uneori ca astea aftermarket, asa ca iau ulei, paduri, discuri BMW genuine.
Acum cine le face, uite la asta nu ma uitai, ar trebui sa scrie pe ele, au si sigla BMW dar scrie si firma care le-a facut.

Nu stiu ce sa spun, de recomandat nici nu zic nimic, ca nu-s priceput la frine, eu la fel cand am cautat m-am uitat am intrebat, dar mai bine nu intrebi laughing

Plus ce spun eu is pentru masinile din US, dar banui ca asa pune la toate un fabricant nu face diferenta unde merg masinile la vanzare.

De exemplu frine ce le folosesc cei care incearca masini la BMW folosesc frine Pagid.
-BMW pune pe masini la vanzare Textar, Pagid, Jurid, Brembo.
-Mercedes pune ATE, Brembo, Zimerman.
-Audi la fel Textar, Brembo, Zimerman

Ce cred eu, aceste branduri de masini, pune pe masina si functie de cine vine cu oferte mai bune, logic si ei cauta piese mai ieftine, dar si bune,
Asa ca o sa vezi ca pe modele din nu stiu ce ani pune ATE, pe modele mai noi pun Brembo, Pagid, Textar etc.

La fel Mercedes foloseste mai mult un anume brand, BMW, Audi alte branduri, eu cred ca totu tine de reclama, de preturi, insa toate alea ce leai aratat tu sunt bune.

De exemplu vezi pe masini la BMW, noi recomandam Castrol, alti zic mai nou ce am vazut, recomandam Mobil 1.
Dar daca te duci la ei la reprezentanta ei iti recomanda ulei BMW pe ulei asa scrie BMW, Mercedes, nu spune ce fabrica le face uleiuri si probabil le face doar pentru ei, ca urmare vrei exact ce are masina, pui genuine.

La piese nu cred ca is diferente, am luat eu acelasi brand care face pentru ei genuine si is identice, doar ca n-are sigla BMW, sau Mercedes.

Daca te uiti si la cei care vand piese, si la cei care scriu articole, la fabrica spune cand ceva, cand altceva.
Eu am gasit un de asta care vind piese de toate neamurile si genuine si altele mai bune decat pune fabrica pe acea masina si acolo spune la fiecare ce fac, cum fac, ce praf are, pentru ce se foloseste.
Asa spune la BMW ca Pagid nu stiu ce model, atentie is modele la balamuc Pagid si la fiecare brand, functie cine le foloseste si pe unde mergi cu masina laughing

Uite ce spune la Pagid RS29 Yellow- Zice ca lasa praf, negreata de aia la greu, is bune pentru zona temperata, lucreaza la temperaturi mari, au nevoie sa fie cit mai calde sa lucreze cit mai bine, pret foarte mare laughing fac zgomote la balamuc, dar sunt favoritele celor care fac teste drive la Nurenberg.

Deci astea fac si praf si scot si sunete puternice, nu stiu ce sa zic.Stai sa vaz ce spune de altele
Spune de cele Genuine, care se folosesc pe masini la vanzare, sunt Textar, Pagid, Jurid, Brembo.
Dar spune ca fac parf de ala mult, is bune pentru orice vreme, in orice conditii, scumpe dar nu foarte scumpe si nu prea fac zgomote.

Astea sunt cele puse de fabrica, praf mult si zgomot mic.Problema este, nu ca brand, astea stim is Textar, Pagid, Brembo, ATE, dar ce modele aici e problema.
Si apoi pentru fiecare brand de masina este alt numar, alt model, eu degeaba caut pentru bmw si tu ai stiu si eu Porsche.

Piesele au un part number, sau nu stiu cum se spune la romani, numar de piesa, trebuie sa spui, anul, modelul si ei iti arata toate alea puse pe masina din fabrica, sau ce alegi tu, High performance, sau mai stiu eu aftermarket ca au si de astea.

Dupa cum vad la astiaTurner MotorSport, trebuie sa spui modelul anul, brandu.Dar astia is aici in US.

Iti zic eu ce sa faci tu. Daca cumva ai vreo reprezentanta pe acolo la tine in oras sau prin apropiere, mergi odata la aia, doar intrebi, vreau si eu sa stiu ce placute de frinea se folosesc la masina mea, zici ce ai, le spui ca vrei genuine, vrei din alea care fac praf, care nu-s zgomotoase si sigur aia stiu.

De asemenea poti intreba care is mai bune, aia au multe masini, le mai multa de colo colo, mai vin clienti care cumpara piese, stiu aia mai multe.
Te duci la parts sau piese, dar cred ca pe acolo la cit se mixeaza romana cu elngleza si pe la TV am vazut scriu aia in engleza laughing acolo mergi, nu trebuie sa cumperi nimic, intrebi ce part number au, daca or sa zica, X is cu praf, cu zgomote mici.
Apoi tu cauti altundeva, ceri si un pret de la ei, apoi verifici pe net daca gasesti mai ieftin si cumperi in felul asta.

Eu asa cumpr, asa fac de regula, merg daca nu gasesc informatie clara si sigura, merg la dealer aici, intreb ce piesa, care e mai buna, cit costa, apoi le zic ma gandesc si revin, dar eu ma duc pe net, gasesc mult mai ieftin ca la ei, tot la dealeri dar care vind online, sau la firm care vind doar online, uneori si la persoane ficice, care cumpara si se razgandesc, apoi le vand mai ieftin sa scape de ele.

Sau zii ce masina ai, ce an si ce model si ma pot uita, cand intru pe aici, intru destul de des, anul asta am fost mai slow, am avut operatie de ACL la genunchi, asa ca de aia am intrat pe aici mai des, asa ca ma pot uita, daca tot sunt pe net.Plus si pe mine ma intereseaza, ca intr-un an cred ca trebuie si eu sa le schimb, dar vreau si discuri ca am 60 de mii de mile si am schimbar doar placutele odata.

Pe mine nu ma interesează ca scot praf sau se consuma repede.
Vreau sa fie moi, sa nu scârțâie și sa fie foarte eficiente la depășirile sportive care ești nevoit sa le faci pe drumurile naționale din România.
Îți scriu în mesaj mașina.

ATE am avut și nu îmi plac deși sunt foarte lăudate.
Textar au fost bune, moi, doar ca am avut acum mulți ani când nu erau fabricate în România.
TRW mi-au scârțâit
Brembo și Zimmerman nu am avut și probabil ca o sa pun Brembo.

Daca ai avut ce spui si Brembo nu, atunci pune de astea, dar cum am spus nu doara brandul conteaza, ci si modelul.
Ai avut ATE dar de care? Aia fac si ieftine si scumpe si foarte scumpe, asa fac tot
Astia care fac piese fac de toate neamurile si pentru toate buzunarele, Textar sunt si bune si slabe, depinde ce pui.
Cum am zis exista catalog cu toate modelele la fiecare si caracteriastici.

Ai folosit ce spui, dar pe care din ele? Pe cele ieftine si slabe sau pe cele mai bune si mai scumpe?

Toate brandurile fac si proaste si bune, functie de ce bani are omu, fiecare vrea sa faca bani, asa ca nu fac doar scumpe si bune.
Cam despre asa ceva este vorba.Ai putea sa foloseti toate brandurile de frane si nici una sa nu-ti placa laughing asta pentru ca nu ai folosit toate modelele de la fiecare brand.

Citeste specificatiile, cauta ce te intereseaza pe tine, apoi cumperi in felul asta, nu doar dupa brand.

-Textar, au piese bune, dar si pret mai mic, 90 de ani vechime, firma germana
-ATE face piese de foarte buna calitate, dar is mai scumpe, 100 ani vechime, firma germana
-Brembo face piese de calitate de inalta performanta, curse de masini etc, este veche de 60 de ani, firma italiana.
Pina la urma is placute, alea se uzeaza, o sa le schimbi, nu e ceva sa spui ca nu stiu ce nu ar face.
Daca vrei frane bune, m atunci cumpara genuine, adica originale, sau cum le zic romanii acolo.
Placutele de frana, daca ai vazut pe la BMW, la Mercedes, Audi, se fac gentile de negreata, ala este praf de la acele placute, sunt ceva mai moi, asta le face sa franeze mai bine si sa nu faca zgomote, sa scoata sunetele alea cand frinezi, cum se intampla la placutele mai dure.
Dar is bune orice placute, si chinezesti daca e, isi fac treaba, daca scritie asta e, tu nu stai pe afara sa auzi daca scritie sau nu.
Eu asa am observat, si eu am luat cindva tot asa aftermarket si am luat ceramice si tot scirtiau, apoi am vazut, observat chestia asta ca astea ce am zis is mai moi, sau is ceva altfel materialul ala facut, ca nu auzi nici un zgomot si cand pui frina ingheata masina pe loc.

Dar nu mergi tu cu viteza foarte mare, nu esti la curse, merge orice fel de placute.
Daca vrei sa pui placutele cele mai bune, alea sunt care le-a pus fabricantu acelei masini. Cam la doua rinduri de placute ar fi bun sa schimbi si discurile, se uzeaza si alea, plus se pot uza neuniform si apoi placutele chiar de sunt noi se vor uza si ele dupa discuri.

Daca nu te pricepi sa schimbi, tu, sau sa verifici, cere celor care iti schimba sa verifice si discurile, vezi daca trebuie si alea schimbate.

| ReddY25 a răspuns:

Unii sunt de părere că Brembo