Depinde. Politia de obicei se leaga de putine modificari, printre care: becuri xenon, alte dimensiuni ale cauciucurilor, folie pe geamuri sau elemente de iluminare/semnalizare.
Altceva nu mai pot face; daca au in dotare un aparat de masurare a zgomotului, pot sa verifice daca ai evacuarea prea galagioasa, sau chiar si sistemul audio.
In rest, daca li se pare ceva suspect, iti pot cere sa-i insotesti intr-o statie ITP, sau chiar la RAR, pentru un control amanuntit.
Eu de cand am permis, n-am patit niciodata sa se uite politia la dimensiunile cauciucurilor, sau sa-mi ceara sa deschid capota; in schimb, am fost avertizati de mai multe ori, pentru modificari la sistemul de iluminare, capote vopsite/colantate, sau tobe sport.
Modificarile (suspensie, motor, caroserie), se pot face cu cap, si nu prea au cum demonstra ca nu sunt piese omologate, mai ales cand e vorba de masini ceva mai vechi.
Te amendeaza si iti retine certificatul de inmatriculare, pana la obtinerea omologarii de la RAR sau revenirea la situatia initiala, daca RAR nu le omologheaza.
Amenda si retinerea certificatului de inmatriculare.Ti-l returneaza cand aduci masina la stadiul care era din fabrica.