Am aprins proiectoarele pentru poza, desteptule, deci auziti oameni buni nu mai mergeti cu pozitiile aprinse ca este ILEGAL, trebuie sa aveti omologare sa aprindeti pozitiile si proiectoarele. Bafta!
Deci, de unde si pana unde cu asa zisii "manelisti - retardati - handicapati - tarani", putin respect. Ce ma fac? nu stiu sa conduc - vi tu sa-mi dai lectii? Legislatia, legea.ne sfatuiti sa citim si sa o aplicam? dar spuneti-mi mie unul care o respecta? Asa, mai vreti sa ma luminati cu ceva domnule?
Nu as vrea sa dau peste politie, nici sa fiu in locul acelora (fara talon). Ce se spune, pentru toate exista un risc, care doar unii il platesc, restul au drum liber! Ce am pus pe masina am omologari la ele, dar nu strica sa mai adaug ceva, care da masini un aer de performanata, putina adrenalina pe 4 roti!
Efectul pot sa zic ca nu e spectaculos dar nici original!
Si referitor la intrebarea mea - vroiam sa pun niste neoane interioare si pe viitor xenon, dar toate la timpul lor, bafta!
Pentru ca depinde de puterea motorului, nu se omologheaza orice model care depaseste cu peste 40% puterea motorului vechi!
Daca motorul e bun, pe o parte n-ai vrea sa-l mai omologhezi, doi ani de zile mergi fara probleme, asta daca nu te opreste "bulangii"!
Si acolo unde am scris ca l-am luat cu mine sa-i demonstrez am gresit, in loc sa scriu continua, am scris discontinua!
In calitate de conducator auto iti doresc sa te intilnesti noaptea cu un distrus care si-a montat xenoane. Xenoanele nu se pot monta decit la anumite faruri, in rest sint ilegale. Si luminile exterioare sint ilegale, deci...
Dupa cum vad avatarul, probabil ca esti unul care merge cu pozitiile si proiectoarele aprinse... iarasi ilegal, deci...
no coment!
Dean / drept dovada ca esti dus... Da, este interzis sa mergi cu pozitiile si proiectoarele. Mai invata si invatati dracului sa mergeti cu masina. Numai retardati, numai handicapati. Ma mai mir ca la toate buletinele de stiri sinteti " agatati prin pomi ". Voi ce naiba aveti de nu respectati regulamentul? A, manelistii si taranii au voi, dar si sa se aleaga praful de ei au voie.
Exista un regulament care stabileste cum se folosesc luminile, exista o lege care spune cum trebuie sa fie echipata masina, restul sint timpenii periculoase. Mai cititi si respectati legea, in caz contrar sa nu va supere cind in trafic va va rupe careva gitul! La propriu. Aici discutam, in trafic " e pe bune "!
Vedeti? recunosteti ca foarte putina lume respecta legea. Acesta nu este un motiv sa fiti inca unul care o incalca! Din pacate nu pot sa va luminez cu nimic, incercati intii sa va ridicati ceata si sa faceti ce scrie la carte!
Mare satisfactie am avut zilele trecute cind la un control al politiei unii demontau becuri de pe masina, dadeau folia jos, si asta doar pentru a nu ramine fara talon...
" Intimplarea " face sa am la servici si un service auto cu statie itp! Problema cu motorul este asa : " Afara " exista corectitudinea sa se schimbe un motor doar cu acelasi tip de motor. Nimeni nu se risca sa faca modificari deoarece asta inseamna o gramada de acte de schimbat si taxe de omologare. La noi, din cauza celor ce se pi... a pe ea de lege, se merge la dezmembrari se ia un motor care se potriveste ( fizic ) pe masina si se monteaza. Nu conteaza ca este alt tip si are alte caracteristici. Cei ce au facut legile in RO, stiau acest lucru asa ca au trecut motorul in acte. De curind a trebuit sa refac actele pentru o masina cu motor schimbat... A trebuit sa ajung la RAR si putin a lipsit sa-mi cera omologare individuala ( circa 700E, dupa spusele lor ) dar pina la urma am rezolvat si am incadrat noul motor in caracteristicile celui vechi. Totul pentru ca trecusera acei doi ani ( de care spui ) si trebuia facut itp-ul. La capitolul " bulangii " eu am chiar mai multe cuvinte de " lauda " dar ma abtin. Totusi problema este si la cei ce nu au pic de respect fata de lege.
Un numar variat de cuvinte a pretuirii fata de ei exista si la mine, au reusit sa-mi demonstreze cum se descurca ei la capitolul "inteligenta". Eram pe drum national in fata mea un tir incerca sa intoarca, am oprit, din spate m-a depasit un Cielo pe linie continua, politia l-a oprit pe ala cu tiru', pe asta cu cielo si pe mine. Vine la mine ca opreste pana in podu ala (la 6 m de mine), apoi, opreste pe pod (cum domne sa opresc pe pod), apoi sa opresc dupa pod intr-un scuar. Dupa un timp vine la mine.
Actele - de ce ati oprit sa dati voie tirului sa intoarca, de ce erati prea aproape de linia discontinua (care de fapt era continua) ca nu avea cel cu cielo loc sa ma depaseasca.
I-am zis in fata : - Domne, dumneavoastra sunteti batut in cap, unde ati mai pomenit sa depasiti cu cativa m in aproprierea unui pod? Si cel cu tirul nu i-am dat prioritate sa intoarca, el era pe jumatea drumului pana sa ajung eu acolo. Ca-mi da amenda si sa semnez procesul verbal. Nu semnez domne nimic, faceti misto de mine, ca i-am blocat aluia vizibilitatea de depasire, lasa-ma domne cu prostiile astea, dati-mi actele si depun si plangere! Am mers inapoi sa-i demontrez sa e linie discontinua : ce e domne asta aici, ca nu stiu ce, apoi ma ia pa mine, ca m-a oprit mai mult ca, de ce i-am dat aluia voie sa intoarca! Doamne ce va iese din gura domne, dati-mi actele alea odata sa plec ca radiaza inteligenta din dumneavoastra.
Ca sa am grija, ca vorbesc cu un om al legii (care nu stie legislatie), Dati-mi actele alea domne, ca radiaza inteligenta, ma orbeste domne.
Mi-a dat actele si am plecat si asa mi-am dat seama cum se rezolva capacitate a sistemelor tehnice evoluate de a obține performanțe in tot acest timp. Ce sa mai mi-a placut de domn, era deștept, ager la minte, intelectual etc.
anonim_4396 întreabă: