| Whitesnake99 a întrebat:

Salut cine ma lamureste si pe mine (fara sa ma trimita sa caut pe net) care sunt diferentele intre difuzoare tweeter,midbass, midrange, fullrange, coaxiale? care cum se pun, ce combinatii merg?

Răspuns Câştigător
| heddy10 a răspuns:

Super tweeter - difuzor de înalte (foarte înalte, cam de la 20khz în sus)
Tweeter - difuzor de înalte
Midbass - difuzor de medii (același lucru cu midrange, adică difuzoare care redau sunete din gama de medii)
Subwoofer - difuzor de joase

Full range - difuzoare care acoperă, sau cel puțin incearcă să acopere toata plaja de frecvențe, de la joase până la înalte. Aici avem:

- Coaxiale (2 căi) - difuzoare ce au incorporate tweeter-ul, de regula în mijloc, celalalt difuzor fiind pentru gama midrange.
- Triaxiale (3 căi) - difuzoare ce au incorporate tweeter-ul și un difuzor mai mic pentru medii, iar cel mare este pentru bass.
- Difuzoare pe 4 căi - au super tweeter, tweeter și difuzor de medii incorporate. De regula au forma ovală.

Se pun după preferințe. De obicei tweeterele se montează in stâlpii A ai mașinii iar difuzoarele de medii in uși. Subwoofer-ul merge in portbagaj.

2 răspunsuri:
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Tweeter - difuzor de frecvente inalte
Midbass - difuzor de frecvente joase spre medii
Midrange - nu stiu, probabil dif de frecvente medii
Fullrange - difuzor cu gama larga de frecvente, de la inalte pana la joase
Coaxialele am impresia ca sunt difuzoare de medii-joase, care au atasat un tweeter in centru.
Combinatiile le faci in functie de asteptari, putere, spatiu, etc.
Eu in casa sunt multumit cu doua difuzoare medii-inalte si un subwoofer.
In masina am 4 difuzoare medii-bass, doua tweetere si un subwoofer.
Subwooferul e degeaba.

| KronstadtResurrection a răspuns:

Cauta pe net! Daca ar durea lenea...