| dodo1001 a întrebat:

Salut, cineva priceput sa imi explice semnificatia acestor fire, care unde se leaga, la un modul leaving/coming home?
https://imgur.com/a/NaCsV

3 răspunsuri:
| relian a răspuns:

Sa iti explice ce anume? Acolo ai tot, pe acea pagina.mai si scrie in cuvinte, deci nu inteleg ce vrei sa stii alteceva decat arata acolo.Ai o baterie, 2 lampi, 2 intrerupatoare, un sensor de lumina si mai sunt alte 2 chestii, adica un timer, cel poti ajusta, adica cand sau la ce lumina sa se deschida sau ce ai tu acolo.Si mai e bordu ala la care legi toate alea.Ce nu iti este clar?
Daca ai toate acele materiale iti arata singure care si cum se leaga.
Daca nu stii culorile in engleza cauta si tradule cu google.
Daca nici mura in gura, desen vorba aia laughing nu poti sal pricepi e gorasa rau laughing

| dodo1001 explică (pentru relian):

Se vede, esti foarte priceput si tu. am intrebat mai exact pentru acele portocaliu, portocaliu negru, galben, galbe-negru. de ce sunt doua pentru + si doua pentru -. si daca esti asa priceput unde e intrerupatorul?

| relian a răspuns (pentru dodo1001):

Man nu am spus cas priceput, dar dupa diagrama aia si cu ce scrie in cuvinte este imposibil sa nu le poti pune gramada.
Unde este intrerupatorul? Pai ala Manual Switch ce este? Crec ca interurpatorul ala este sa opreasca si sa poarneasca bordu ala.Asa se pare reiese din diagrama ca este intre baterie si Main Unit, adica bordu ala cum ii zic eu.
Firele alea se leaga la usi ca de aia le si zice trigger.acum nu stiu exact unde, probabil scrie in pagina aia.De ce sunt cu + si -? pentru ca asa trebuie sa fie.Asta probabil este o alarma la masina, sau chestia cu luminile cand deschizi usa se aprind luminle.
Deci acolo trebuiesc plus si minus nu ai comun, nu ma pricep cine stie ce dar banui ca asa stau lucrurile.cand e usa incuiata nu stiu ce face, cand e descuiata la fel, de aia sunt firele alea, alea merg la usa sigur.
Nu arata unde merg acele fire, dar sigur explica in scris undeva.
Iara tu in intrebarea ta nu ai spus ce anume nu stiai, de abia acum ai raspuns ca-i vorba de acele 4 fire. Deci daca ai tot ansamblu ala si intructiunile acolo scrie mai mult ca sigur unde merg acele 4 fire.Nus electrician, dar asa cat de cat ma pricep, dar nu sa le fac eu, ma pricep daca am diagrama si explicatiile, pentru ca nu mereu arata tot in acea diagrama, restul se explica in scris pe intructiunile cu care vine.
Deci daca am instructiunile zic eu as sti unde merg cele 4 fire,dar mai mult ca sigur acolo merg la usa, de aia si zice trigger, aia e trigger usa, acolo deschizi si inchizi. Daca nu ai instructiunile, e bine sa consulti un electrician, sau cauta instructiunile pe net dar toate si cu explicatii.