| Lester23 a întrebat:

Salut, dacă am dat o masina spre inchiriere (glovo, tazz) si omul a fugit cu ea si nu mai dau de el, ce fac? Politia cat de repete solutioneaza?

7 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Anunti Politia si ei o cauta si daca ti-o gasesc o vor inapoia.

Esti asigurat pentru cazuri de furt?
Ca numai atunci esti platit de asigurari.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Faci o plangere la politie pentru furt. Banuiesc ca ai un contract cu omul si datele lui.

| Lioana a răspuns:

Pentru cat timp ai inchiriat masina? A platit ultima chirie? Daca da, nu ai ce face pe moment. Probabil a plecat omul intr-o zona fara semnal. Se va intoarce el. Nu cred ca fura daca ti-a dat datele lui personale.

| anonim3247 a răspuns:

O să apară ăla cu mașina

| SingleForOne a răspuns:

Ai semnat un contract de închiriere cu persoana respectivă?
Dacă nu, mai bine ai spune că ți s-a furat mașina, altfel o să te întrebe "de ce ai închiriat-o așa, în mod neoficial?"
Dacă cealaltă persoană va fi găsită, o să spună că tu i-ai dat-o, și vor apărea situații neplăcute.

| Lester23 explică (pentru SingleForOne):

Multa lume nu face asa ceva ca sa nu plateasca impozite si alte taxe la stat dar la un risc. Ok, el a fugit cu masina, sa ma consider deja pagubit?

| SingleForOne a răspuns (pentru Lester23):

Da, dar depinde. Sunt două situații diferite, dacă a fugit cu mașina fără știința ta sau cu știința ta. Dacă joci teatru, poți să spui că acela a fugit cu mașina ta fără știința ta, dar dacă este prins sau părerile celorlalți nu sunt de partea ta (mai ales judecătorul), bineînțeles tot tu ești avantajat/păgubit, dar tot poți fi acuzat dacă ai dat mașina cu bună știință, și poți primi mai puțini bani în despăgubiri și să plătești alte cheltuieli de judecată.
Eu nu pot înțelege de ce să dai mașina cuiva "prin chirie" neoficială sau orice alt motiv, dacă nu ai încredere deplină în acea persoană că îți va înapoia mașina intactă.
Dacă făcea un accident grav sau îți zgâria mașina?
Te-ar fi întrebat cineva legal, de ce ai permis acest lucru?

Întrebări similare