Daca respectivul de la care cumperi masina e de acord sa ramana pe numele lui, atunci poti ramane cu numere de Bucuresti si masina ramane inregistrata in Bucuresti, iar persoana de la care o iei o a fie de acord cu treaba asta doar daca iti e ruda sau prieten, pentru ca impozit, amenzi etc o sa vina pe numele lui.
Din momentul in care faci actul de vanzare cumparare esti obligat ca in termen de 30 zile sa o inscrii pe numele tau in judetul in care ai resedinta.
Trebuie sa ii schimbi numerele; daca vrei un numar anume (adica preferential) o sa te coste vreo 45 lei. Vezi ca trebuie sa-i faci si RCA-ul. Iti recomand www.rca-ieftin-online.ro este broker serios si livreaza in toata tara, gratuit. Vezi ca are calculator gratuit, asa ca poti vedea toate ofertele asiguratorilor si care te avanteaja mai bine.
Noile reglementări privind înmatriculările auto
Începând cu 1 decembrie 2006, au intrat în vigoare noile reglementări privind procedura înmatriculării, înregistrării, radierii şi eliberării autorizaţiei de circulaţie provizorie sau pentru probe a autovehiculelor, conform Ordinului ministrului MAI nr. 1351/2006, publicat în Monitorul Oficial 941/21.11.2006.
În cazul schimbării oricăror date înscrise în certificatul de înmatriculare, titularul acestuia este obligat să solicite autorităţii emitente eliberarea unui nou astfel de document, în termen de cel mult 30 de zile de la data la care a survenit modificarea.
Deci daca o luam logic si legal ai termen de 30 de zile pentru a trece masina pe numele tau. Nu e mare branza daca nu faci asta atata timp cat vechiul proprietar nu are nimic impotriva.
Problema mare o sa fie daca cumva te hotarasti sa o treci pe numele tau, o sa ai nevoie de un nou certificat fiscal(cel pe care presupun ca ti l-a dat vechiul proprietar e valabil doar 30 de zile), cat si o noua factura de vanzare cumparare (si aceea fiind valabila tot 30 de zile).
Acum cantareste si tu si vezi daca e bine sau nu sa o treci rapid pe numele tau.