| Sebi_Dunca_1992 a întrebat:

Salut daca dau de categoria b in danemarka la 16 ani pot conduce masina sau atv in Romania?

9 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Chiar daca iei permisul acolo, aici se aplica regulile din Romania si nu vei putea circula pana la 18 ani.

| alexwahl a răspuns:

Te salut! Nu, nu ai voie.Doar cu insotitor, iar asta numai in tarile care accepta lucrul acesta. Germania si Austria sunt 2 dintre ele. Romania in nici un caz.

| Andri123 a răspuns:

Salut! Desigur ca poti, dar sa stii si tu ca atv-ul este interzis pe drumurile publice ÎN România, dar macar ai ceva la mana.Iti dau un exemplu:cand pleci in afara cu masina din România, poti conduce si in alta tara.

| Laura a răspuns (pentru Andri123):

Atv-ul este interzis pe drumurile publice? De unde ai scos-o?

| Andri123 a răspuns (pentru Laura):

Ai văzut tu atv in oras sau pe drumurile județene? Unde le poti vedea e la tara ca nu un trafic intens. https://www.atvrom.ro/......lor-a-2334

| Laura a răspuns (pentru Andri123):

În link-ul tău nu este stipulată nicio interdicţie de genul, în schimb pe aia cu ABS-ul n-o ştiam. Este perfect legal să circuli cu atv-ul şi în Piaţa Victoriei dacă vrei. Categoria B îţi permite asta, sau subcategoria Am pentru cele cu capacitate mai mică de 50cc. Am prieteni care merg cu atv-uri în oraş, înmatriculate, asigurate, nicio problemă. Ca exemplu poţi să îi vezi şi pe ăia de la BGS pe atv-uri.

| suntserios a răspuns (pentru Andri123):

Hai sa nu inducem omul in eroare... Normal ca nu poate sa conduca cu la 16 ani in Romania pentru ca nu se respecta legislatia tarii noastre unde varsta minima pentru categ B este 18 ani

| Catalin346 a răspuns:

La 16ani ai voie sa conduci masini sub 1000cm3 si doar cu o persoana care are permis de ce putin 5 ani de atv cred ca nu ar trebiu sa depaseasca 50-125cm3 mam interrsat find ca la vara vreau si eu sa dau si da se poate numai daca respecti ce e am scris

| suntserios a răspuns (pentru Catalin346):

De unde ai scos atatea aberatii intr o singura fraza?> Chiar sunt curios in ce lege ai gasit tu ca ai voie sa conduci la 16 ani masini sub 1000cmc si cu insotitor cu 5 ani de permis.

hai sa ne informam un pic inainte sa dam raspunsuri aiurea care dezinformeaza pe altii

Întrebări similare