| Andreimacinca1 a întrebat:

Salut! Dacă mi-a fost luat permisul 90 de zile și l-am contestat pentru ca nu mi-au scris numele de familie pe procesul verbal, care sunt șansele sa câștig procesul?

Răspuns Câştigător
| Holiday a răspuns:

Pentru a fi valid, un proces verbal trebuie sa cuprinda obligatoriu anumite date referitoare la persoana careia i s-a intocmit, identificarea celui care l-a intocmit si la circumstantele care au stat la baza intocmirii lui. In concluzie, da, ai sanse bune sa fie anulat.

36 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Sanse? Zero.

| Andreimacinca1 explică (pentru darrio2007):

Ai aici și link-ul ca să vezi cam cum s-a desfășurat procesul...
http://portal.just.ro/......Dosar.aspx

| darrio2007 a răspuns (pentru Andreimacinca1):

Si ce vrei sa demonstrezi cu acest link? Spui ca o tii sub o suta in localitate. Problema ta este ca trebuie sa o tii sub 50 in localitate. Si celelalte probleme pe care le mai aveai la masina. Cand ei spun ca ai mers cu 125 in localitate, sa stii ca ii cred.
Contestatia ta este inutila din start.

| darrio2007 a răspuns:

Si anul trecut, pe 4 august, ai pus o intrebare asemanatoare.
Care-i șpilul?

| darrio2007 a răspuns:

Am carnet dinainte sa te nasti tu. Si fara jigniri, te rog.

Răspuns utilizator avertizat
| sierra1 a răspuns:

Precis nu ți l-au luat degeaba și cu sau fără numele ăla invocat de tine, spre să stai pe margine cele 90 de zile.

Un pericol public mai puțin pe șosele!

| Holiday a răspuns (pentru sierra1):

Pe principiul asta, ar trebui penalizat si agentul de politie pentru incompetenta.

| sierra1 a răspuns (pentru Holiday):

N-aș-prea-crede! ar merita felicitări că mai curăța strada

și n-aș crede chiar tot ce și cum zice întrebătorul

| Holiday a răspuns (pentru sierra1):

Crezi ce vrei. Noi facem discutia pe datele care le avem. Iar situatia, in conditiile prezentate de el, e cea care am spus-o mai sus. El nu intreaba ce presupui tu.

"Noi facem discutia pe datele care le avem" - ce datele lu' pește avem? ai văzut tu procesul verbal, a vomitat unul aici și tu ai date? hai, ne lași...

| Andreimacinca1 explică (pentru sierra1):

Ce amuzant esti happy
Revin și eu sa ti zic ca a durat 3 lu I fix procesul și l-am câștigat pentru ca cei de la politie nu au avut dovada ca am mers cu viteza aia, și au trimis un proces verbal pe care scria cu totul altceva fata de ce scria pe al meu. Sper sa treci prin ce am trecut și eu și sa ti pierzi timpul și banii degeaba. Sa auzim de bine!

| LoveSleep a răspuns:

E noaptea mintii la întrebarea asta.
Se pare ca lucrurile legale nu mai contează când se lovesc de principiile de viata ale oamenilor.

| Dintrebare a răspuns:

Conform legii situatia asta nu se incadreaza la motivele pentru care un proces verbal de contraventie este lovit de nulitate absoluta. Asa ca sansele sa rezolvi ceva sunt zero

| suntserios a răspuns (pentru Dintrebare):

Ce va place unor sa nu aveti habar de ce raspundeti

"ORDONANȚĂ nr. 2 din 12 iulie 2001
privind regimul juridic al contravențiilor"

Articolul 17
Lipsa uneia dintre mențiunile privind numele și prenumele agentului constatator, numele și prenumele contravenientului, codul numeric personal pentru persoanele care au atribuit un asemenea cod, iar, în cazul persoanei juridice, lipsa denumirii și a sediului acesteia, a faptei săvârșite și a datei comiterii acesteia sau a semnăturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal. Nulitatea se constată și din oficiu.

| Dintrebare a răspuns (pentru suntserios):

Habar nu ai tu despre ce vorbesti, daca e sa vorbim pe acest ton. nu lipseste numele de pe procesul verbal

Adica omul pune intrebare si zice clar

"pentru ca nu mi-au scris numele de familie pe procesul verbal"

Si tu vii si il contrazici pe el care are procesul verbal.

Hai ca e tare asta.

E o eroare materiala care nu a produs persoanei nicio vatamare persoanei. nu constituie temei pentru anularea procesului verbal. omul poate fi identificat dupa cnp de exemplu. dar it's ok, tu citeste pe google legi. aia din instante au invatat un pic mai mult la facultate decat sa citeasca legislatie

Scrie clar si la obiect in lege.

Ti am dat ordonanta publicata in MO, articolul... ce altceva mai vrei. Lucrurile sunt clare.

Nu e vorba de numest scris gresit sau altceva. E numele lipsa si articolul de lege e clar.

Bine, bine, vorbeste tu ce vrei. nu inteleg de ce te legi de lume aiurea cand nu esti sigur pe ce zici. nu mai vorbi cu mine

| Holiday a răspuns (pentru Dintrebare):

Alt Batman...ti-a explicat cineva mai sus cum sta treaba dpdv legal. Procesul verbal incomplet e nul.

Sunt foarte sigur.

Am dat articolul din lege clar si la obiect. Atat de simplu.

| Dintrebare a răspuns (pentru Holiday):

Mama, plin se ilustri juristi pe aici. succes in siguranta pe care o aveti atunci cand bateti campii

| Andreimacinca1 explică (pentru Dintrebare):

Mersi de incurajare, dar șansele au fost mai mult decât 0, si pe cine deranjează o sa las și un link pe portalul judecatoriei

| rapandula a răspuns:

Nu vrei sa ne spui si cum ti l-au luat, pe ce fapta?
Ne spui doar ca vrei sa-l contesti pentru ca nu ti-au inclus un nume. Asta e, un sofer "responsabil" mai putin cu unul.

| Andreimacinca1 explică (pentru rapandula):

Pe motivul ca am mers cu viteza de 125km/h în localitate. Hai sa ti explic, eu am nevoie de carnet și o țin mereu sub 100 în localitate dacă ma grabesc. Ei m au tras pe dreapta cum ca am mers cu 125, mi au dat amenda cum ca aveam folii pe fata, deșii nu aveam... și au scris și ca aveam parbrizul spart "în zona de vizibilitate", deșii era doar o fisura de 3 4cm în dreapta, la pasager. Cel mai mare noroc al meu a fost ca aveam pe cineva în dreapta care s-a gândit mai mult la mișto sa facă poze, acele poze m au ajutat foarte mult la proces, si l am câștigat pentru ca cei de la politie nu au avut cum sa dovedească faptul ca e adevărat ce au scris ei în procesul verbal. Toți va aruncați sa dati cu bata de parca ati trăii intr o tara în care totul merge ca pe roate și nu exista nici un fel de probleme. Eu am întrebat frumos totuși, iar voi ați sărit toți, ca pericol public ce is si ca nu mai stiu eu ce. Praf... pui o întrebare ca să primești răspunsuri, nu critici