| Începătorul988 a întrebat:

De cateva luni ma "bantuie" o problema, anume, ca nu stiu ce masina sa imi iau. Tot am cautat pe forumuri, m-am interesat, dar nu stiu ce sa aleg...
Daca imi puteti sugera si voi o masina, pana in 4/5000€, diesel, peste 140/150cai, fiabila(mentionez ca vreau sa tin masina cativa ani), hatchback sau sedan. Multumesc, funda.

42 răspunsuri:
| Începătorul988 explică (pentru doctorandus):

? Nu vad rostul acestui comentariu. Daca te referi la banii pentru masina, sunt munciti de mine, iar o parte dati de bunica-miu. Nu vad unde e problema ta, sau rostul acestui comentariu

| doctorandus a răspuns (pentru Începătorul988):

Ma refeream la alexwahl.

| uncetatean123 a răspuns (pentru Începătorul988):

Te-ai gandit si la varianta unui motor mare benzina + gpl? tot 140+ cp. cauta si vezi ce gasesti, dar daca chiar vrei diesel si nu din prisma consumului (ex: sunt persoane carora le place sunetul, trancanitul acela sau cuplul motorului, felul cum trage, depinde ce iti place si tia), gandeste-te la constructia lor, intereseaza-te cam ce se poate strica la acel model/motor, cam cat costa intretinerea, fa-ti un calcul si apucate de scormonit. Sansele sa gasesti un benzinar bun cu km putini sunt foarte mari fata de un diesel, aici ma refer la masini mai vechi de 4 ani. pentru ca majoritatea dieselurilor pont sunt cu km dati inapoi si daca stai sa compari preturile intre 100mii si 150mii modele. is cam cu 2-3mii Euro diferenta la pret. deci numai zic sa aiba 200mii reali(franta, rupta in gura) si tu o cumperi cu 100mii bucuros ca ce afacere ai facut, chiar si daca se prezinta ok sa zicem... e amageala care te va costa, majoritatea persoanelor cu masini diesel, daca stau sa fac calcule cu cati bani au bagat in ele, crede-ma tot la benzina ajungi si numai ai bataie de cap si pierdere de timp pe la mecanici. dar na. ti-am zis, fa-ti calcule, vezi ce km faci. si pui in balanta.
Mi-e personal nu am crezut niciodata ca o sa imi placa atat de mult sa conduc un 2.2i benzina aspirat la drum lung, deci. sincer stii cum am zis? "ma *** pe ele dieseluri" e mare diferenta dar depinde ce apreciezi si ce iti place si mai e vorba aia, pana nu gusti nu ai de unde sa stii, asa numai din vorbe si cifre, nu dai inainte. Numai bine!

| Începătorul988 explică (pentru uncetatean123):

Are tata benzinar, nu ma incanta. Prefer acel sunet de diesel si cuplu.

Ce benzinar are si cum sa nu te incante sunetul de benzina? care se aude frumos, e rafinat, nu face "zgomot" precum motorina, nu are acele trepidatii, se incalzeste rapid, puterea e instanta, nu ai turbo lag, senzatiile sunt cu totul altele, ti-am zis. trebuie sa experiementezi 1-2-3 benzinare diferite. Recunosc nici mia nu mi-a placut primul benzinar un audi a4 '99 cu motor 1.6 benzina. era lesinat, dar atat. in rest era ideal pentru oras si mai ales iarna, il iubeam

| uncetatean123 a răspuns:

Goo.gl/3Gt3fF

Are un audi a4 b7, benzina, 2006. Cat despre acel opel, as dori ceva mai mic. happy

A4 cu ce motor e?

1.6

Nu e logic oare?

Logic sau nu, am mers cu mai multe motoare pe benzina, (1.8,2.0). Si nu ma incanta atat de mult incat sa cumpar unul.

Aspirate sau turbo?