Pune pe foaia cu problema, ridica roata, si pedaleaza asa, sa vezi de unde vine zgomotul. Ori sunt mancati dintii foii, ori e descentrata, ori schimbatorul nu e bine reglat, si agata.
Bicicleta mea are 24 de viteze (de exemplu a mea are) Cand sunt pe prima foaie, schimb viteza intre 1 si 4, pe foaia 2 schimb intre 3 si 6 si pe foaia 3 intre 5 si 8. Tine cont de viteza pe care o ai in spate si foaia pe care esti. Pe masura ce bagi intr-o viteza mai mare adica ai foaia 3 vit.8, vei putea pedala la o viteza mai mare, dar forta pe care o ai cand urci o panta este egala cu 0. Daca pui intr-o viteza mai mica de ex 2 cu 3, vei putea pleca de pe loc foarte rapid si eficient. De acolo schimbi treptele in funcie de drum. Daca esti in foaia 1 viteza 1/2 nu vei putea pedala mai repede de 10 km/h pentru ca nu vei mai putea sa iti misti picioarele asa rapid, dar te vei misca mult mai usor intr-o treapta inferioara si vei putea urca la deal, vei urca incet cu maxim 10 la ora dar vei putea, daca bagi in a 24 a trebuie sa fi la vale pentru a putea accelera. Lantul poate sa scoata zgomote din cauza ca nu ai aliniat pinioanele bine de exemplu esti in foaia 1 viteza 8...normal ca iti suna lantul pentru ca nu e drept.(pe fata viteza superioara e de la mic la mare si pe spate de la mare la mic). Iti mai poate suna daca deraiorul sau schimbatorul nu sunt reglate si acestea nu pun pinioanele cum trebuie sau se freaca de lant. Sper ca te-am ajutat ✌
Se pare ca nu sare corect lanțul pe pinion. Pune bicicleta in viteza respectivă. Coboară de pe ea si uite-te atent la lant. Sa fie intrat bine. Daca nu este, aseaza-l calumea.
Baftă!
Asta nu stiu. Trebuie sa am bicicleta in fata. Trebuie fiecare gaură din lant sa fie băgata pe un vârf din ala de foaie. Vorbesc de suprafata care acoperă foaia