Si eu mi-am luat Opel (al 3-lea, cred ). Am tot zis ca desfac capacul la distributie sa ma uit, dar tot aman. Vanzatorul mi-a spus ca e schimbata cureaua cam de un an, de aia stau linistit. Nu era deloc tepar, mi-a vandut la un pret mai mic decat a fost taxa la masina asta, deci putea sa-mi zica ca n-a mai schimbat nimic de 5 ani, tot o cumparam
Tu cred ca ai distributia pe lant; daca nu face galagie, eu as face la fel ca si la a mea: desfac si ma uit la ea (merg la un mecanic, in cazul tau), si daca totul e ok, o mai las cam jumatate de termen, sau pana cand fac o revizie mai mare.
Un kit de distributie contine curea (sau lant, daca am dreptate), intinzator, si in unele cazuri, role si pompa de apa.
Acum depinde unde e pompa de apa, am avut multe motoare de 1.2 pe mana, aveau distributia pe lant toate, dar la pompa de apa nu m-am uitat.
Oricum, motoarele 1.2 de la Opel cu distributia pe lant, devin zgomotoase din cauza intinzatorului. Mai exact, incep sa faca ca un motor diesel, la relanti. Daca nu ai acel zgomot, eu zic sa rogi un mecanic sa se uite la lant, si sa-l mai lasi o vreme, ca lanturile tin mult mai mult, si nu se rup "peste noapte", precum curelele slabe.
Nu e o regula insa, ar putea fi si motor cu distributia pe curea, caz in care schimbarea ar fi mai ieftina, si mai binevenita.
Te sfatuiesc sa iei codul motorului din acte (ceva de genul X12NE), si sa cauti pe google "kit distributie x12ne" (sau care e codul motorului. Vezi acolo preturi. Un producator anume pentru curele sau lanturi nu stiu sa-ti recomand, eu cam la 80% din masini vad etichete de la Continental, dar unii zic ca sunt proaste... Nu fac distributii, deci nu ma pronunt.
Din cate vad habar n-ai.Nu este o treaba pe care o face oricine.Iti recomand sa mergi la un service.
P.S.De ce ti se pare normal sa faci distributia daca ai achizitionat masina de curand? Unde scrie asta? Daca nu ai probleme cu ea in acest sens nu are rost sa faci asta.
Am luat si eu un Opel acum cateva luni.
Am inlocuit bujiile,filtru de benzina,filtru de ulei, filtru de aer, filtru de polen, uleiul.
Kit complet de distributie SKF,
Curea transmisie, rola intinzator
15.000 km stau linistit.