| serban8 a întrebat:

de curand mi-am luat un Golf 5 SH. Am primit azi toate actele de la proprietar si as vrea sa stiu ce trebuie sa fac mai intai. Si inca o intrebare f importanta : masina are ITPu facut in Bucuresti si este valabil pana in 2015, eu trebuie sa il fac iar?

Răspuns Câştigător
| niculita4tpu a răspuns:

Fara ITP. Prin acte te referi si la cele de vanzare-cumparare, da? Faci asa: RAR, taxa de inmatriculare, timbru (depinde cand a fost inmatriculata), vezi ce impozite mai sunt si RCA pe numele tau. In cazul RCA-ului nu stiu ce asigurator sa-ti recomand, eu am de la Generali, dar te intereseaza mai putin asta, presupun ca il vrei pe ala mai ieftin. Eu intai am folosit calculatorul de pe http://www.romasig.ro am analizat ofertele tuturor asiguratorilor si apoi am dat comanda de RCA. Dar pretul variaza in functie de masina, motor, sunt multe chestii. Bafta si s-o stapanesti sanatos!

3 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Pai te duci la rar sa faci identificarea masinii (nu itp, identificare)
te duci la finante sa o iei pe numele tau
iti platesti toate taxele inclusiv RCA pe numele tau
apoi te duci la inmatriculari cu toate actele sa o treci pe numele tau

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Nu trebuie sa-l faci iar, trebuie sa faci actul de vanzare - cumparare si de acolo iti spun ce sa faci; rar, taxa de inmatriculare, de timbru daca nu a fost inmatriculata dupa 2007, administratia financiara

| Marius_Miklos_1998 a răspuns:

Nu