| sony32 a întrebat:

Salut de curand voi implini 18 ani si am o pasiune fff mare pentru motociclete. Vreau sa dau de permis subcategoria A2 si tot odata vreau sa achizitionez un motor kawasaki z 750.

Intrebarea mea este daca pot cicrula cu el daca are un motor de 750cc?
Funda!

Răspuns Câştigător
| KEric a răspuns:

Categoria A2: motociclete cu puterea maximă de 35 kW, cu un raport putere/greutate care nu depăşeşte 0, 2 kW/kg şi care nu sunt derivate dintr-un vehicul având mai mult de dublul puterii sale;
Chestia cu 600 cc nu are relevanta, nu poti sa compari un supersport cu un enduro, au alte motoare, de exemplu un suzuki gsxr de 600 cc are 140 cp pe cand honda transalp de 600 are 75 cp.
In legatura cu ce motocicleta iti recomand, depinde totul de cati bani esti dispus sa dai si ce tip de motocicleta.
Daca esti dispus sa dai bani multi ia-ti un cbr500r,e supersport, galagioasa si se incadreaza in a2.Alte variante la care m-am mai uitat eu sa se incadreze in a2 ar fi un Aprilia Pegaso de 650 (1400 E), un cbr 600 vechi (2000 E) sau Honda transalp 600.

6 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Se incareaza la A, deci ai de asteptat 2 ani daca iti iei la 18 A2

| sony32 explică (pentru suntserios):

Dar ce motr imi recomanzi pentru A2?

| suntserios a răspuns (pentru sony32):

Nu ma pricep absolut deloc la motociclete

| Laur195 a răspuns (pentru sony32):

Ai condus pana acum motociclete? Daca nu, un Ninja de 300 ar fi perfect pentru tine, ca incepator. Daca ai cat de cat experienta treci direct la categoria mai mare, un Suzuki GS500 sau Honda CB500! Daca mai vrei ajutor, scrie-mi in privat

| KEric a răspuns:

Nu poti sa conduci un kawasaki z750 cu a2-u',are 110 cp, cu a2-u poti conduce motoare pana in 35 kw(48 cp) sau dublul puterii astea 70kw(95 cp) daca o limitezi la 35, dar kawasaki nu se incadreaza, e sport, si e mare la 750, intri cu ea in primul gard.
Si eu am aceeasi problema, fac la anul 18 si vreau un cbr 600, dar nu stiu cum se limiteaza, am mai pus intrebari pe TPU dar toate raspunsurile au fost irelevante si cand am dat am-u' mi-a spus instructorul ca e mare bataie de cap cu limitarea, ca trebuie sa te duci s-o inregistrezi din nou si chestii...

| sony32 explică (pentru KEric):

Eu stiu ca la A2 poti conduce ori ce motor pana in 600cc

| KEric a răspuns (pentru sony32):

Categoria A2: motociclete cu puterea maximă de 35 kW, cu un raport putere/greutate care nu depăşeşte 0, 2 kW/kg şi care nu sunt derivate dintr-un vehicul având mai mult de dublul puterii sale;
Chestia cu 600 cc nu are relevanta, nu poti sa compari un supersport cu un enduro, au alte motoare, de exemplu un suzuki gsxr de 600 cc are 140 cp pe cand honda transalp de 600 are 75 cp.
In legatura cu ce motocicleta iti recomand, depinde totul de cati bani esti dispus sa dai si ce tip de motocicleta.
Daca esti dispus sa dai bani multi ia-ti un cbr500r,e supersport, galagioasa si se incadreaza in a2.Alte variante la care m-am mai uitat eu sa se incadreze in a2 ar fi un Aprilia Pegaso de 650 (1400 E), un cbr 600 vechi (2000 E) sau Honda transalp 600.