| Solarius a întrebat:

Deschid un atelier de vopsitorie si tinichigerie auto si as vrea sa achizitionez un nou pistol de vopsit. Ce duza imi recomandati sa iau la pistol pentru o vospire profesionala. Momentan am un pistol folosit cu ani in urma la uzina Dacia cu duza de 3.0. As vrea sa stiu care ar fi cea mai buna duza pentru vopsit si ce marca de pistol as putea sa urmaresc.

Răspuns Câştigător
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Acum sunt uzuale pistoalele HVLP cu duze 1.4-1.6, mai ales pentru lac sau vopsea "plina".
La vopseaua pe baza de apa, iti cam trebuie un pistol special.
Pentru grunduri, un pistol simplu (nu HVLP, ca ai prea mult de spalat dupa aia), cu duza macar de 1.2.
Un pistol profesional nu vine de la Yato, Vorel sau nume fantoma. Cei mai cunoscuti in domeniu sunt cei de la SATA. Dai de la 500e in sus pe un pistol profesional.
Banuiesc ca ai luat deja in plan cabina de vopsit, altfel nu are rost sa iei altceva decat un Yato sub 300 de lei.
Cum spune si colegul, ai nevoie de compresor cu debit maricel de aer, butelie de la 100l in sus, si filtre.
Cu duza de 3.0 nu cred ca poti vopsi, cu materialele din prezent. Depinde si cat poate fi reglata deschiderea, dar tot e imensa duza.

| Solarius explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Am luat 2 pistoale un pistol mai slabut o marca nemteasca de care nu prea am auzit cu duza de 1.4 HVLP pentru grund "mai de tavaleala" la 300 lei si un jonnesway tot HVLP cu duza de 1.6 si 1.2 la 530 lei. Nu avem cabina momentan deoarece nu avem lucrarile necesare pentru amortizarea unei astfel de investitie. Dar nu prea sunt multumit de deschiderea de raza... Am nevoie de un pistol care sa scoata presune buna si o deschidere de raza cat mai mare pentru pavilioane si capote... Ce imi poti sugera in baza acestor conditii? Ceva pana in 10 milioane oare voi gasi?

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru Solarius):

Sunt si eu la inceput, folosesc pistoale sub 300 lei.
Unul cu care am lucrat cu raza buna, care suporta presiune mare fara sa faca "coaja de portocala", era asta https://www.magazinulcuscule.ro/......lastic-06l
La pistoale mai scumpe inca nu am avut acces, cu exceptia catorva SATA si alte marci profi, dar care erau scoase din uz (vechi), la service-ul in care am lucrat.
Depinde foarte mult si de materialele folosite... La service era un fel de 'prostia omeneasca', lucrarile erau foarte scumpe (de la 1000e in sus o revopsire integrala), vopseaua era pe baza de apa (ajungea si la 700 de lei litrul), dar pistolul de lac era Yato ala din link, iar lacul era Quickline, care nu e deloc fin, iese usor coaja de portocala, indiferent ce ai face.
La garaj folosesc de obicei lac Klar, momentan vopsesc cu un Vorel care nu e deloc 'profi', dar iese lacul oglinda.

5 răspunsuri:
| TrăieşteClipa a răspuns:

Cine vinde vopsea are si pistoale.
Duza de 3 este buna cand dai cu var.
Eu am de 1, 6.

| TrăieşteClipa a răspuns (pentru TrăieşteClipa):

Ai nevoie si de un compresor bun ca sa sa nu iti bage ulei in instalatie, sau macar un filtru de 0, 1 microni.

| SOCKY a răspuns:

Salut iti recomand sa incerci si aici : http://www.mg-service-pack.ro