Claxonul cum suna?
Normal, ca si cand ai apasa pe claxon, sau are un ton diferit?
Daca are un ton diferit, cel mai probabil masina ta este dotata cu alarma din fabrica, care, din diverse motive este declansata si tipa aiurea.
Poti verifica daca ai alarma destul de usor, dai jos geamul soferului, incui masina, astepti aproximativ un minut, bagi mana in interior si deschizi capota, daca tipa, ai alarma de fabrica, daca nu tipa, nu ai alarma.
Daca nu ai alarma, inseamna ca cel mai probabil exista un scurt undeva.
Daca ai alarma, trebuie sa vezi de ce este declansata si sa remediezi problema.
Eventual, incearca sa apesi de doua ori pe incuiat.
Cand apesi o singura data pe incuiat, se incuie masina, si alarma se activeaza, cand apesi a-2-a oara, masina ramane incuiata, iar alarma se dezactiveaza.
Multumesc pentru timpul acordat. Astazi am observat cand merg cu masina luminile din interior raman aprinse si se inchid uneori pentru o secunda doua si iar se aprind si raman aprinse, iar nu prea cred ca are alarma am incercat si nimic. se aprinde avarile si claxoneaza scurt. asta am observat ca are masina demult cand incercam sa deschid portiera si nu era inchisa corect claxona dar nu imi facea ca acum sa faca incontinuu fiind masina inchisa corect si totul bine. am scos borna si o las asa. imi face asa de 3 zile ma gandeam daca scot borna 5 minutne isi revine am lasat-o si o zi degeaba. ma gandesc modul de confort?
E posibil sa fie cum ai zis tu, modulul de confort, insa eu tot tind sa cred ca masina ta are alarma din fabrica, si undeva are un contact imperfect, din acest motiv se activeaza aiurea.
Incearca sa vezi daca in momentul in care ti se aprind luminile din interior, iti afiseaza si in bord ca ai avea o portiera deschisa.
Nu imi afiseaza in bord portiera deschisa. desi cand deschid usa imi apare. iar oricum modulul de confort, ar trebui schimbat deoarece uneoeri imi merg luminile din interior alteori nu imi merg detin masina de 4 ani si imi face asa cu luminile din interior dar niciodata chestia care am spus. Ai idee cat m-ar ajunge manopera sa schimb modulul de confort? modulul de confort am gasit la 100lei
Manopera nu e cine știe ce, undeva la 50 de lei, sau mai bine, cumperi tu niște imbusuri stelare, și cu răbdare, desfaci singur, oricum trebuie sa vezi ce cod are înainte de a-l schimba.
Aha multumesc o voi duce la mecanic curand, caci am vorbit cica modul de confort sau un circuit ceva multumesc pentru timpul acordat.
Undeva in instalatia electrica ai vreun scurt-circuit. Verifica-ti instalatia la un service auto.
Instalatia are un scurt-circuit probabil pentru ca ai dat prea multe flash-uri sau ai claxonat mult
Multumesc, dar claxonul daca il folosesc de 10 ori pe an hahaha, flash-uri folosesc la fel cand e nevoie.