| Paeki a întrebat:

Salut! Dețin un passat b6 2.0 tdi cod motor BMR și am următoarea problemă: acum aproximativ o lună, rulam pe autostrada și mi-a apărut în computerul bord mesajul că presiunea uleiului este scăzută. Am ieșit imediat la prima ieșire și am oprit motorul. Am dus mașina pe platforma la mecanic și a verificat presiunea (care era în parametri), am schimbat uleiul, filtrul și senzorul de presiune iar problema a dispărut. După utilizarea în condiții normale a mașinii, am constatat că motorul este mai gălăgios în mers (se aude mai tare). Am mers cu mașina fără nicio problemă aproximativ o lună de zile. Azi în mers (pe la 130-140 km/h) iar mi-a apărut în computerul bord mesajul că presiunea uleiului este scăzută și trebuie să opresc motorul. Care ar fi posibilele probleme de la care ar putea apărea eroarea? Menționez că motorul suna foarte tare, urât în mers înainte să apară eroarea. Mulțumesc

2 răspunsuri:
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Du-te la un mecanic mai puțin prost, și îți va schimba imbusul din pompa de ulei, sau pompa cu totul, dacă e uzată rău.
Partea proasta este că după ce ai mers cu pompa slăbită, s-ar putea să ai deja cuzineții tociți, și să se aprindă becul din cauza lor.

| OldSoul a răspuns:

Schimba mecanicul ala. Du-te la unul care sa-ti dea pompa de ulei jos si sa o trimita la reconditionat, problema cu pompa de ulei la cele de 2. 0TDI e mai mult decat cunoscuta. Daca masina merge cu o presiune insuficienta de ulei, e normal sa se auda urat, si sa se uzeze diferite chestii prin motor.