| Spark_Alexs_1999 a întrebat:

Salut! Detin un passat cc 2.0 TDI 140 cai, si as vrea sa schimb jantele. Momentan am 235/45 R17 si vreau sa le schimb pe 225/45 R17. Exista vreo problema in asta? Cu argumente va rog mentionez ca nu ma pricep.

Răspuns Câştigător
| ClaudiuM1997 a răspuns:

Din cate vad eu pe net, gen, in acte, passat cc 2.0 TDI accepta doar 235/45/17 nu si 225/45/17. asa am si eu la Passat b6 1.9 TDI. Ideea e asa, fizic o sa intre, nu o sa afecteze masina mecanic si probabil tu nici nu iti dai seama ca sofer. Problema o sa apara in caz de te opreste politia si iti verifica rotiile, la ITP sau in caz de accident. Faptul ca ai cauciucuri ce nu sunt scrise in cartea masinii aduce consecinte gen nu treci ITP, amenda, etc. Personal as ramane cu cele vechi, as cauta tot 235/45/17 sau as face schimb de cauciucuri intre ele.
Ca fapt divers, eu momentan am 205/55/16 pe Passatu meu si ma gandeam sa pun setul ce il are tata pe Seat Exeo de 225/45/17. ( pe el nu il intereseaza jantele). Am renuntat la idee fiindca nu vreau probleme dupa.

6 răspunsuri:
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Pe masina trebuie sa pui doar jante si anvelope care se incadreaza in dimensiunile omologate in cartea de identitate.
Daca nu respecti dimensiunile de acolo, la un control mai amanuntit poti ramane fara certificatul de inmatriculare (pana la remediere) si cu o amenda nu chiar mica.

| relian a răspuns:

Deci tu vrei sa pui roti mai mici,esti singura persoana ce aud ca vrea asta laughing
Probleme mecanici nu vei avea,nici legate de viteza, adica o sa fii ok, o sa mergi cu viteza mai mica decat arata bordu, deci nu vad asta o problema.
Problema este cu tilharii aia din RO, aia cred verifica si ata ce s-a folosit la acel cauciuc, de parca iar deranja pe ai rahaturile astea.

| Spark_Alexs_1999 explică (pentru relian):

Nu conduc în România, aici nu își bat capul atât de mult cu lucrurile astea. Ma interesa mai mult din punct de vedere mecanic.

| relian a răspuns (pentru Spark_Alexs_1999):

Daca pui roti mai mici,mecanici nu ai absolut nici o problema,rotile fiind mai mici nu pot atinge nimic. Daca ar fi fost mai mari, atunci ar fi trebuie sa verifici daca ating ceva, arcu de; la suspensie, bratele alea cve mai sunt pe acolo.
Asa nu ai nici o problema mecanica. Daca te referi la motor, nici acolo nu-s probleme.
Deci poti pune ce ropti dorrsti atita timp cit acele roti nu se freaca de nimic, asta e tot.

| UserRo10 a răspuns:

La un control mai amanuntit ti se va lua talonul si posibil la itp sa iti dea revenire daca e foarte atent. Nu merita
Modificand latimea automat inalimea se modifica. Acel 45 reprezinta 45% din latime. Diferente notabile o sa ai pe vitezometru. La 20km/h real 19.7, la 120km/h real 118.3

| trophin a răspuns:

Ce zici nu sunt cauciucurile? Vara iarna Tralala?