| catalin542000 a întrebat:

Salut. Din moment ce atât anvelopele de iarna cât și cele all season, au ambele marcajul de M+S și cele trei piscuri de munte cu fulgul de nea, cum poți deosebi totusi o anvelopa de iarna fata de cea all season in afara (atentie) de a te uita la trenul de rulare al anvelopei? ....pt ca am vazut unele anvelope all season care se aseamănă perfect cu cele de iarna și chiar și cu cele de vara, puține anvelope all season am vazut ca au cate putin din forma celor de vara si iarna ca sa le poți distinge exact ca fiind intr-adevar anvelope all season, deci practic exista posibilitatea sa le și încurci chiar dacă te uiți la trenul de rulare.

4 răspunsuri:
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

M+S inseamna mud & snow (noroi si zapada).
Deci sa fie clar, o anvelopa cu aceasta notatie nu are cum sa fie de vara. Toate anvelopele cu aceasta notatie sunt conforme dpdv tehnic si legal, pentru iarna.

Faptul ca exista anvelope M+S allseasons inseamna doar ca sunt anvelope de iarna, gandite sa reziste si vara. Sunt in continuare anvelope de iarna, insa au o compozitie ce se comporta ok si la temperaturi mai mari. Amprenta lor va fi 100% de iarna.

Deosebirea dintre anvelopele de iarna si cele "all seasons" este reclama "all seasons". Nici un producator nu va omite sa puna acel termen pe anvelopele sale, fiind vorba de un lucru extra.

| Wolf1988 a răspuns:

Anvelopele de iarna au simbolul alpin, format dintr-un munte, in interiorul caruia se afla un fulg de zapada.

| catalin542000 explică (pentru Wolf1988):

Fix asta am menționat, in afara de M+S și acele trei piscuri de munte cu fulgul de nea.
Și cele all season au simbolul asta.

| Wolf1988 a răspuns (pentru catalin542000):

Nu toate anvelopele all season au simbolul 3 Peak Mountain Snow Flake. doar cele care au caracteristici mai apropiate de cele de iarna.
Dar ca idee daca detii un telefon mobil si ai acces la internet cauti modelul anvelopei si afli in 3 secunde despre ce tip de anvelopa este vorba fara sa mai faci pe interesantul pe TPU.