Strict la BMW in bugetul tau si diesel as merge pe un seria 1 e87 118D 122cp. Am avut timp de 6 luni si am facut 2 drumuri de mare cu ea. Merge super. E46 dupa mine cam vechiut si predispus sa aiba probleme cu rugina. de E91/E90 nu cred ca te incadrezi sa fie si unul fiabil.
Tot ca masini diesel cam orice din grupul VAG 1.9 TDI si dupa 2005 e ok dar sa fie tot din clasa asta medie ( jetta, golf, seat leon, octavia).
Ceva mai putin cunoscut dar is foarte bune sunt si kia/hyundai cu motorul 1.6 CRDI de 90cp.
Oricare din lista de mai sus sunt ok dar oricum trebuie verificate bine bine inainte de a fii cumparata fiindca pot sa aiba probleme cu carul la varsta asta si km multi.
P.S. Ca fapt divers, eu sunt la al doilea BMW adus din Germania cu 280. 000km reali ( primul e87 2006 122cp M47 si actualul e91 2012 N47)... Jur ca inca nu am gasit unul in piata la noi la 200. 000km si cu celebra vorba " km reali, nu bate, nu troncane" sa arate si sa fie intretinute ca ale mele. Cred ca e mai rentabil sa iei un diesel de dincolo chiar daca are 250.000-300.000km fata de ce e la noi ca majoritatea oricum sunt praf. Evident exista si excepti. Bafta!
La e46 ceva probleme pe partea de diesel? Ma atrage mult modelul si daca ar fi doar rugina…sunt dispusa sa am grija
La E46 2004-2005 e folosit motorul M47. Cunoscut ca unul din cele mai fiabile motoare diesel. Are o problema specifica cu clapetele pe admisie dar se poate rezolva. Cat timp e euro 4, a fost intretinut corect si nu are chiar 400. 000km, e un motor ce tine cu casa.
p.s. nu e chestia numa de rugina. Cel mai nou E46 are 17 ani. Cam incep sa pice una alta pe el din cauza varstei. De aia ma gandeam ca e mai ok sa te orientezi spre exemplu pe un E87 2007, golf 2008, etc. Apropo, nu recomand tractiune spate la incepatori . Nu zic ca e garantat ca faci accident dar cresc sansele.
Ideea ar fi sa iau o masina care nu e asa predispusă la probleme mari si costuri ridicate. Doar sa isi faca treaba (sa merg din A in B)
Atunci sigur nu bmw e răspunsul și sigur nu diesel. Am cam 4 amice ce și-o luat masini că începătoare. Cele ce m-o ascultat si o luat benzină si cat mai noi nu au treabă cu masina. Doar una o luat diesel si doar prin service e cu ea. Ideea e, un diesel e mult mai complex si mai scump la întreținere. La fel si BMW. Dacă chiar ai nevoie doar de mașina de mers din A in B atunci as zice mai bine sa cauți un 116i dacă vrei musai BMW. Altfel cea mai buna solutie sunt mașinile mici cu km puțini și cât mai noi. Cum ar fi un vw polo, skoda fabia, seat ibiza, Renault Clio.
Ma gandeam la un golf 5, doar ca nu stiu daca diesel 2.0 sau benzina
Dar de ce asa motoare mari? Dupa mine un golf 1.6 mpi sau seria 1 1.6 mpi sunt suficiente. asta pana te inveti sa conduci, poate iti gasesti un job etc si strangi pentru ceva mai nou si bun. Eu am inceput de la un seat ibiza de 90cp acum 6 ani pana sa ajung la bmw.
Nu neaparat motoare mari dar am auzit de TDI doar lucruri bune
anonim_4396 întreabă: