Inainte de a sta la diagnoza, e nevoie de "ceva" experienta in mecanica adevarata.
Spun asta, pentru ca multe service-uri au la diagnoza pustani care inca sunt studenti, si habar n-au cum arata motorul pe care "il citesc", cu atat mai putin ce se intampla in el, in functie de ce apare pe diagnoza.
Eu sunt de parere ca singura sansa e formarea la locul de munca; te angajezi ca mecanic la o sectie apropiata diagnozei, cum ar fi sisteme de alimentare (sper ca esti deja calificat intr-un fel sau altul), iar in timp, daca firma e serioasa, vei fi trimis la diverse cursuri de informare/calificare, unde inveti foarte multe.
Eu am lucrat putin intr-un service care isi forma constant angajatii, baietii de la mecanica (si mai ales Diagnoza/Electricitate) erau trimisi pe rand la diverse cursuri, pe cheltuiala firmei, chiar si pentru lucruri care (inca) nu intrau in sarcinile lor in acel service. Eu eram la tinichigerie, unde ne veneau in jur de 4 reprezentanti la 2 saptamani, de la firme diferite, si ne prezentau noi tehnici, materiale s.a.m.d.
In alte service-uri nu am lucrat, ca am tras spre particular dintotdeauna, insa mi s-a parut foarte usor sa avansezi intr-un asa mediu.
De stiut mai stiu si eu ceva, dar vreau sa invat cum se fac adaptarile, codarile, verificarea parametrilor, anulare anumiti senzori (de ex.senzor presiune anvelope), regenerare, anulare DPF din soft etc.
Da,sunt calificat in domeniu (mecanica auto) si am lucret in acest domeniu. momentan fac un curs de electrician auto, dar la acest curs am observat ca nu prea am ce sa invat. mai mult nimic si de asta veau sa invat si diagnoza.
viorelalyn întreabă:
anonim_4396 întreabă: