Salut, eu am trecut prin asta. In primul rand dauna oricat de mica sau mare este, este acoperita de asigurare + daca ti-a dat-o si daca a fost de acord sa vina cu tine, o sa fii despagubit si lui o sa ii vina mai mult la asigurare data viitoare si va figura cu o dauna.
Nu stiu daca merita in primul rand pentru 2 zgarieturi si un bec spart.
Cel mai bine este sa te duci la un service si vopsitorie si vezi cat te costa sa faci portiera aia ca noua (cred ca putina vopsea si un polish va rezolva ) si cat te costa sa faci becul ala si dupa sa vorbesti cu el daca e de acord sa iti dea banii.
Probabil nu va trece de 200-300 de lei, acum depinde si de masina. Daca e o suma modica, vorbeste cu el si fii om, explica-i ca nu are rost sa figureze cu o dauna si sa plateasca mai mult asigurarea pentru asa ceva si sa iti dea banii pe reparatii si toata lumea castiga. Daca e o suma prea mare sau nu accepta sau orice alt motiv si vrea doar prin asigurare, te duci cu el si faci dosar de dauna si dupa iti vei repara masina.
Am avut si eu ceva de genul, am atins pe unul cand am iesit dintr-o parcare ( o zgaritura) si am facut greseala sa ii dau asigurarea fara sa ma gandesc si acum platesc mai mult timp de 2 ani dintr-o prostie care nu cred ca costa mai mult de 300 de lei.
Asa ca ai grija, ma rog... el sa aiba, ca tu nu vei avea treaba decat sa iti faci masina.
Sper ca ai inteles
Bineinteles ca o sa primesti. Nu conteaza dauna cat de mare e, daca toate actele voastre sunt ok asigurarile o sa platesca
La ce ai patit tu, cred ca trebuie sa mergi cu bani de acasa ai asigurare normal, dar oare ai citit regulamentu asigurarii? Pun pariu ca nu ai citit nimic. Orice asigurare pleaca de la o anumita suma, adica daca dauna este mai mica de o anume suma rezolvarea iti revine tie, asigurarea nu iti da nimic. Apoi orice asigurare ia si bani nu doara da in cazul unui accident.In sf trebuie sa citesti, eventul sa fie cineva sa iti explice toate chestiile astea cu asigurarile, eu nu stau cas plictisit
Mai bine va intelegeti ca cel vinovat sa dea banii de reapratii!
Nu va vor bagă in seama!
De ce ar fi facut asta? E ilegal in primul rand si care ar mai fi rostul asigurarii?
Dar pentru niște zgârieturi? Numa’ câta alergătura e...Și ce e atât de ilegal?
Da, doar pentru niste zgarieturi. Alergatura e fix pana la asigurator unde se dau niste declaratii si pe urma nu mai alergi nimic in plus.
Si da, e ilegal sa iti repari masina implicata in accident fara autorizatie de reparatie, lucru care implica declararea acestuia.
Mor! Pentru niște freaking zgârieturi...
Sunt nevoit sa ii dau dreptate. Pentru niste zgârieturi nepolishabile, in reprezentanta plătești câteva sute de euro. Mai ales daca se intind pe mai multe elemente de caroserie. Si daca tot plătești câteva sute de lei la asigurări, de ce sa eviti sa scrii o juma' de pagina?
In plus, service-urile serioase au centru de daune, care se ocupa de la A la Z, ba chiar îți dau si mașină la schimb pe perioada reparației.
Pe de alta parte, ma pun in locul celui vinovat. După daună, îți scade bonusul cu 2 trepte, plătești 30-40 de lei in plus. In aceste condiții, eu unul nu voi fi niciodată de acord sa suport din buzunar o dauna, oricât de mica ar fi ea. Pai de ce plătesc asigurarea, ca sa suport tot eu si daunele?!?
Masina arata bine, nu e coteț. Poate nu m ar interesa asa mult, insa este vizibila zgarietura, de vreo jumate de metru pe toata lungimea portierei din spate si putin din aia din fata, becul de semnalizare si rama de la geam ciupita. Este bmw seria 5 deci probabil ma va costa cel putin 300 de lei sa o fac. Iar el avea motor mic, deoarece avea doar A1, probabil plateste foarte putin asigurare la el (este si pe numele la măsa care are peste 40 de ani), nu cred ca i fac asa mare rau, iar el nu s-a oferit sa plateasca din buzunar. Nu o stau sa cer ca milogul, asa ca ramane asa, pe RCA.
Oricum, mersi pentru parere. De aia am pus întrebarea. Acuma eu oricum, merg la constatare si vad ce o fi... O intrebare in caz ca sti, exista vreun termen limita pentru a te programa acolo? Eu inca nu am facut-o deoarece tipul cu motocicleta nu a reusit sa imi dea inca copile dupa documentele sale.
Eu nu cred ca ai așa ceva pe tableta: "una lunga si destul de adanca (...) si beculetul de semnalizare rupt."
Daca mergi intr-un service serios, crede-ma ca te vor baga in seama, pentru ca orice zgârietură nepolishabila înseamnă vopsirea întregului element de caroserie. Si asta costa.
Gino202 întreabă: