Bun, si daca masina mea din fata frânează brusc si eu sunt in treapta 5:
Calc frana pana masina ajunge sub 1500 ture, calc ambreiaj si daca am 30 la ora ii dau a2a, daca masina opreste de tot opresc si eu dau a 1a.
Si mai am o intrebare, voi cum procedati: va apropiati de un sens si sunteti in treapta 4. Treceti inainte de sens in 3 si mai apoi in 2 sau cum? Care sunt pașii pentru a ajunge din 4 in 2 direct inainte de un sens giratoriu
Eu in giratoriu dacă sunt in 4 trec în 2 direct de fiecare data.
Să zicem că se apropie giratoriul și drumul e liber, nu vine nimeni. Sunt a 4-a. De pe la 200 de m iau piciorul de pe accelerație, apoi la 100 m frânez ușor. Când am intrat în giratoriu apas ambreiaj și trec direct a doua.
Daca vreau sa merg mai repede sar peste partea cu frânarea și folosesc frana de motor.
Si prima parte ce ai spus-o nu tot frana de motor este? Ca ai schimbat din 4 in 2.
Pai daca am luat piciorul de pe accelerație și apoi am și frânat iar apoi am băgat a 2-a, nu e frana de motor. Frana de motor o faci când mergi constant intr-a 4 sa zicem, apoi imediat, fara să lași mașina să încetinească singura și fără să apeși pedala de frana, schimbi a doua și ridici foarte ușor ambreiajul. Aia e frana de motor.
Pai fara sa lasi masina sa încetinească din a 4a nu poti da a2a. sa zicem ca mergi cu 70 in a 4a. lasi acceleratia, calci ambreiajul bagi a doua va smaci masina.
Calci frâna până scade sub 1500rpm, calci apoi ambreiajul, dai 2, intri cu botul pe stradă și eliberezi ambreiajul accelerând ușor.
Cum adica cu botul pe strada?)) Multumesc de răspuns.
Adică intri pe acea străduță, cu partea din față a mașinii.
Aaa, dupa m-am prins. ca eu uitasem ca am pus in întrebare problema cu strada la dreapta si doar in comentarii cu sensul giratoriu Multumesc!
Nu smucește atâta timp cât ridici foarte ușor și constant ambreiajul. Ok sa zicem că la 70 e cam mult sa bagi direct a doua, mai bine bagi a treia în cazul asta, sau încetinești până la 55 - 60 și apoi bagi a doua. Motorul se va tura mai tare dar dacă ridici ușor ambreiajul nu smucește.