| Andreiu68 a întrebat:

Salut! Ieri 2 martie la ora 16:00 am avut un incident cu masina, un nene a intrat in mine, acel nene nu a vrut sa imi dea asigurarea si nici sa chemam politia. A spus sa ne vedem a doua zi (3 martie) insa a anulat si in aceasta zi, a spus ca a vorbit cu brokerul de asigurari si nu este la birou, a spus sa ne vedem maine (4 martie) eu am spus ok. Ma gandesc sa nu imi faca vreo manevra, adica daca trec 24 de ore de la incident nu se mai poate face nimic. Am numarul lui de telefon si poza cu numarul masinii lui. Ce credeti?

9 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Este mai curand o manevra smechera, din partea alauia.
Va anunta el Politia ca l-ai lovit si ca ai fugit de la locul faptei, iar tu vei platii totul/
Nu maia stepat nimic, mergi acum la Politie si declara tot, depune si poze si tot ce ai, ca sa nu te trezesti ca esti tu acuzat de "lovit si fugit", ca asta este genul de teapa clasica.

| ywar a răspuns:

Atunci trebuia sa mergi la politie. Poza la autovehicul si mers la politie, declatat incidentul.

| Adrian5575 a răspuns:

Trebuia sa faceti constatare amiabila pe loc (politia nu vine la accidente minore, fara victime). Te duce cu zăhărelul. Mergi cat mai repede la politie sau ramai in paguba.

| goguPatent a răspuns:

Il suni cat mai repede posibil si ii spui ca daca nu va intalniti sa faceti amiabila mergi la politie si declari accidentul.
Simplu.
Nu il intrebi, nu il rogi. Ii spui.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Du-te tacut la politie, declara accidentul, prezinta-le datele domnului si poza facuta. Politistii iti vor da asigurarea lui (daca are). In caz contrar se face dosar penal, depui plangere impotriva lui, etc.
Nu astepta sa treaca 24 de ore, ca apoi nu mai poti face nimic, decat daca iti predai permisul (si iei si amenda, mi se pare).
Asta e partea legislativa.
Personal, te sfatuiesc sa respecti legea. Am acceptat si eu o intelegere pe ochi frumosi in trecut, si am asteptat cateva luni sa-mi dea o suma mica. Nu merita sa le faci un bine astora.
Te duci si faci ce trebuie sa faci. Nu ti-e prieten, nu ai nici o datorie fata de el. El are fata de tine, ca te-a facut sa pierzi timp si sa te stresezi aiurea, pe langa daunele materiale.
Respecta legea si vei avea garantii.
https://youtu.be/lFVVgh9m83g

| marin1988 a răspuns:

Mergi la poliție. Dacă ești lovit din spate e mai ușor de demonstrat și e clar vina lui. Probabil încearcă să scape basma curată și să dea vina pe tine cumva.

| cristi202 a răspuns:

Politia, fara aminare
Alta data, daca nu chemi politia, sa plateasca daunele pe loc. O dama mi-a deschis mie portiera in fata bicicletei (cosmarul oricarui biciclist), a platit banii pe care i-am cerut pe loc, fara nici o discutie. Nu a trebuit sa o lamuresc. Eu am spart oglinda unei masini, soferul mi-a cerut 200, si am scos fara discutii banii si i-am dat. Altfel, cel vatamat are tot dreptul sa cheme politia. Si pateste cum am patit cu un sofer ce trebuia sa imi acorde trecerea si nu a vrut sa scoata banii. Am chemat Politia, degeaba a mai vrut el cand vorbeam la telefon la 112, se dusese timpul, a fost si amendat, si a trebuit sa imi dea si banii. I-am zis la sfarsit: "Nu era mai bine daca imi dadeai banii?"

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Mergi, urgent, la politie!

| relian a răspuns:

Niciodata sa nu lasi pe nimeni sa plece de la un accident, daca pleaca chemi politia.
Il lasi sa plece doara daca te intelegi cu el si iti da bani atunci pe loc, in rest nu exista chemi politia.