| Începătorul988 a întrebat:

Il pot invata pe varul meu sa conduca (are 17ani) in parcarea de la Kaufland/parcarea de la bloc?

Răspuns Câştigător
| OldSoul a răspuns:

Mai bine-ti vezi de treaba.
Azi era sa intre o duduie in mine in parcarea la kauffland, si fii sigur ca aia avea si permis, si totusi, nu a oprit-o sa-si infiga tocul in prioritatea pe care trebuia sa mi-o acorde, bine ca nu venea nimeni din sens opus si ca am putut sa o evit, altfel, nervi si drumuri aiurea, plus o programare la RAR pierduta.

Eu zic ca mai bine iti vezi de treaba.

Infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice
Art. 335

Conducerea unui vehicul fără permis de conducere

(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

(2) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

(3) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana care încredinţează un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că se află în una dintre situaţiile prevăzute în alin. (1) sau alin. (2) sau sub influenţa alcoolului ori a unor substanţe psihoactive.

Detalii: https://legeaz.net/noul-cod-penal/art-335

Daca vrei totusi sa-l inveti sa conduca, cauta un drum agricol/forestier nefrecventat in zona ta si poti sa-l inveti linistit.
Nu merita sa te risti in locuri publice si adesea frecventate.
E suficient sa nu se asigure unu cand iese cu spatele, varul tau fiind incepator, nu are reflex, si uite asa ai intrat in ala.
Si ghici cine e vinovat si scoate banii din buzunarwinking

37 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Nu recomand, doar la tara unde umbla cainii cu covrigii in coada si pisicile in calduri. Prin oras mai vine politia si va ia la bulan pe aman2

| Începătorul988 explică (pentru mgtow):

De ce? Noaptea dorm, fu*ui in gura, se baga in masinii, in spate la kaufland mai pe camp, si baga la somn.

| mgtow a răspuns (pentru Începătorul988):

Dar daca se intampla ceva ce faci? Poate sa fie camere de luat vederi si o incurci asa la tara e totu liber nu ai probleme, sau un drum pe la marginea orasului unde nu e mult trafic.

| Începătorul988 explică (pentru mgtow):

Dosar penal pentru ce? Sunt unii de conduc cu peste 150kmh fara permis. Si ii face dosar penal pentru ca merge cu maxim 20kmh intr-o parcare?

| suntserios a răspuns (pentru Începătorul988):

Da prieten... ii face dosar penal pentru ca a condus cu 20 ora dar FARA PERMIS. ce e asa greu de priceput? Este infractiune sa conduci fara permis... primesti dosar penal. Daca altii o fac trebuie sa faci si tu la fel? PS vezi ca daca esti si tu cu el primesti si tu un dosar ca I ai incredintat masina

| Începătorul988 explică (pentru suntserios):

Altii omoara oamenii, fara permis si iau abia fosar penal si arest la domiciliu, iar altii ca merg cu 20kmh(care distanta de franare e foarte mica), ii face dosar penal. Apai meh, e plina Romania de coruptie.

| mgtow a răspuns (pentru Începătorul988):

Pt ca conduce fara permis minorul

Deci tu zici ca Romania e corupta pentru ca nu lasa oameni fara permis sa conduca daca nu oamoara pe nimeni? Nu, iti zic eu, Romania e asa cum e pentru ca mitici ca tine se pisa pe ea de lege cand nu le e favorabila dar se pland ca nu se aplica corect legea.

Sa fim seriosi, nu pun viata nimanui in pericol daca il invat pe varul meu sa conduca, intr-o parcare cu 20km/h. Da, tara e destul de corupta. Am dat un exemplu mai sus, cand acum cateva saptamani un "tip" a lovit lateral o masina, si a fugit de la locul accidentului(fiind accident mortal), si nici macar permis nu avea. Si i-a dat arest la domiciliu.

Nici eu nu iti pun viata in pericul daca iti fur portofelul, totusi nu e legal. Exista un set de legi dupa care o societate se ghideaza pentru buna functionare. Nu iti convin legile, fa o petitie catre parlamentarii care te reprezinta sau modifice legea si sa ii permita varului tau sa conduca fara permis si tie sa mergi cu 220 ca sa vezi cat prinde masina ta veche de 10 ani.

Pana atunci legile trebuie respectate chiar daca tie nu iti convine.

Si cineva care nu stie sa conduca poata intr o fractiune de secunda sa apele acceleratia in loc de frana, cu mare putere si sa dea jos un stalp care iti pica pe cupola fin in cap si sa te fara o mica prjoala acolo.

Eu ti am mai zis, nu fi asa viteaza la volan... nu ceea ce crezi tu ca e bine sau nu e conform cu realitatea.

"O mare putere" in treapta a1a, cu 170cai. Nu are suficienta viteza nici pentru a da un stalp jos. Masina trage calumea in viteza a 3a, pana atunci e doar un diesel puturos.

Cum gasesti tu raspuns la toate. Nimic nu ti se poate intampla tie ca stii toate raspunsurile... asa e?

cuplu ii da puterea cand se misca de pe loc, nu cp. Si dieselul are cuplu mare la turatii joase. Si nu cred ca o sa mearga doar cu 1. Si e suficient sa lovesti cu 20km/h un stalp in punctul slab. Sau sa dai peste o masina, sau peste un pieton care se invarte prin parcare.

Auzi, de ce prin toate intrebarile pe care le pui pe aici cauzi scuze sa incalci legea? E atat de greu sa o respecti? Te zbati cu raspunsuri si raspunsuri care sa iti dea un motiv sa incalci legea.

Hai sa fim seriosi. Daca am fii o tara ca Germania, dau exemplu, sa ai autobenzi fara limita de viteza, sa nu fac 14ore pe 800km(Turnu Severin-Iasi, cu pauze doar de alimentat si mancat), da, as respecta legea. La noi, am cautat un wc pe tot e85, nimic, o parcare ca im Germania, meh. Intr-adevar, sunt parcari si pe E85, putin ciment turnat, si atat. Desigur, si multe gunoaie pe jos, fara masa, sau wc(bine ca am hatchback si am putut folosi portbagajul ca scaun).
Sa mai continui?
Sa mai zic de preturile de la benzinarii, raportate la un salariu de roman?(nu muncesc in Romania, dar imi rup spatele prin afara, sa vin in Romania, sa iau motorina mai proasta, drumuri mai proaste, si toate cele, doar pentru a imi vedea parintii)
Dupa cum am zis Romania e o tara mult prea corupta.

Ce te mai ca.ci pe tine.
pe E85 gasesti o benzinarie la fiecare 20-30 km, nu mai exagera.

Faptul ca nu exista parcari si e gunoi pe jos nu e nicio scuza sa nu respecti legile. De aia e Romania asa cum e, ca sunt specimente ca tine care se pisa pe lege. In Germania pun pariu ca nici nu te gandesti sa incalci vreo lege ca te *** aia in c.ur fara margarina. Da in Romania daca se poate de ce sa nu iti bagi picioarele.

Fii tu corect si pe urma cere la altii.

Sa fie conducerea corecta, si dupa eu. Cat despre benzinarii, daca nu alimentezi, sau cumperi ceva de la ei, nu te lasa la wc!

Mananci rahat cu punga.
Am facut zeci de mii de km in toata tara. Prin toate colturile... niciunde, dar absolut niciunde nu am platit sa folosesc toaleta de la benzinarie.

Stii cat e in Germania, Austria sau Olanda sa intri in baia benzinariei? 50-70-1euro. Aha... costa 5 lei sa te pisi in Germania. E gratis la cea mai mica benzinarie din Romania sa te pisi.

Sa nu vii tu acum sa imi spui ca Mol, Omv, Petrom, Rompetrol, Lukoi, Socar iti cer bani in Romania sa le folosesti baia. Sa nu spui asta.

Cat despre "Sa fie conducerea corecta, si dupa eu", bineinteles, roman adevarat. Pe deviza sa faca altii ca pe mine nu ma intereseaza. Mentalitate de ca.ca.t Ca.cat. cu C mare. Dar era de asteptat la asa ceva de la o persoana care incearca cu raspunere sa caute orice scuza sa nu respecte legea.

Du te tu in Germania si explica autoritatilor de acolo ca tu arunci gunoiul din masina pe jos ca mai intai trebuie sa curete autorizatile si pe urma te civilizezi si tu.

Eu nu arunc nici gunoiul pe geam. Si da, am fost la petrom si mi-au cerut sa alimentez ca sa le folosesc toaleta!
In Germania ai wc-uri publice, frumos amenajate, cu masute. In Romaniia, ai o ****, te duci sa te c*aci in porumbi. Cat despre E85, de curiozitate, unde vedeai tu atatea benzinarii?
Nu sunt mai prost sa respect niste legi de c*cat date de statul Roman. Bun, platesc rovinieta. Te rog frumos, din toata inima, sa te duci in satul Belcesti, Iasi, ca faci slalom printre gropi(si nu e sa zici ca sunt cateva sute de metri, nu sunt KM buni de gropi, si te uiti sa o iei pe cea mai mica in cel mai fericit caz)
Sa numai zic ca tot in Belcesti mi-am strambat janta, mergeam cu aproximativ 70/80, cand un "damb" de semana cu un "speed bumper" de ciment, dar mult mai ascutit era acolo. Nu mananc c*cat aiurea.

Nu ti a cerut nimeni nimic, si daca ai dat peste un angajat ciufut mai sunt cateva alte sute de benzinarii in tara asta.

In Germania ai niste wc uri publice infecte si mormane de gunoi in parcarile folosite de tiristi.

Sa nu imi zici ca nu sunt benzinarii pe e85. Tocmai te am avertizat in raspunsul ulterior sa nu vii cu rahatul asta de raspuns.

Uite hartile, ti le zis si pe de rost unde sunt ca stiu drumul pe de rost intre Iasi si Bucuresti.

https://imgur.com/a/6yhT64R

https://imgur.com/a/G285fZd

https://imgur.com/a/rwMhh0q

Aia cu gunoiul pe geam era doar un exemplu, poate nu arunci gunoi, dar mergi cu 200km pe ora si scuza ta e ca ai platit rovigneta.

Nu m-am scuzat ca am mers cu 200. Nu cred ca tu mergi cu limita legala de viteza, sau ca nu ai incercat masina. Am mers cu aceea viteza pe raspunderea mea, si pe permisul meu. Drumul era liber dupa cum am mai zis, nu cred ca ti se scula **** sa pleci la 2/3noaptea pe un drum care nu prea e populat

| anonim_4396 a răspuns (pentru Începătorul988):

Arestul la domiciliu e o măsură PREVENTIVĂ.

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Nu. Pe domeniul public (Chiar daca-i privat. Parcarea magazinelor se considera domeniu public privat spre deosebire de curtea case care este doar domeniu privat) nu are voie sa conduca o persoana fara permis daca nu-i cu o masina de scoala si sub conducerea unui instructor.

| Începătorul988 explică (pentru Salontanul):

Si unde as putea gasi aceste locuri private?

| Salontanul a răspuns (pentru Începătorul988):

In curtea unui prieten, pe campul uni prieten, curtea unei firme private care n-are legatura cu publicul, etc. Tot ce este privat.

| Începătorul988 explică (pentru Salontanul):

In vurtea unui hotel poate? Cu aprobarea celui care detine hotelul.

| Violleta2022 a răspuns:

Nu! Risti sa ti se faca dosar penal si tie si lui!

| sierra1 a răspuns:

Poți dar dacă te prinde poliția, ați încurcat-o amândoi.

| Începătorul988 explică (pentru sierra1):

Pai, practic e parcare privata, dedicata clientilor.

| sierra1 a răspuns (pentru Începătorul988):

Atunci dă-i 'nainte și fă lecții de conducere cu văruțu'

| sierra1 a răspuns (pentru Începătorul988):

știi și tu că nu e în regulă dar cred că ai chef de polemică, este?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

De ce ai întrebat dacă știi tu răspunsul?
Dă-i bătaie, chiar îmi doresc să-i facă lui dosar penal pentru conducere fără permis, să nu mai poată da de permis câțiva ani dacă s-a urcat în mașină cu un dobitoc ca tine, și tie sper din suflet să ți se facă dosar penal pentru încređințare, sau, dacă e posibil, să te răstorni pe la 180km/h că legea e pentru fraieri.

| Începătorul988 explică (pentru anonim_4396):

*** nu inteleg ce tot va **** cu ce viteza am mers. Doar am pus o intrebare, nu abateti de la subiect!
Am mers pe **** mea, in masina mea!

| PumpkinDoll a răspuns:

Nu prea e bine, dar incearca pe un camp unde esti sigur ca nu exista pericole

| Începătorul988 explică (pentru PumpkinDoll):

Pe camp risc sa raman fara bara fata, avand masina joasa. Gasisem undeva unde ar fi fost ok(ulita cat de cat dreapta, dar era diferenta prea mare dintre asfalt si nisip, si loveam cu bara fata, si sub masina)

| Kairaaaaa a răspuns:

Teoretic, e ilegal. Practic, ai mare grija sa fie loc mult, habar n ai ce usor loveste alta masina un incepator intr o parcare laughing * proprie experienta *

| Începătorul988 explică (pentru Kairaaaaa):

Nu e vorba de lovit. laughing mi-a lovit-o unul destul cu pietre(au cazut din remorca).
Spatiu este destul in parcarea de la Kaufland, ca restul sunt mici. Si parca era o lege, ca are voie sa conduca cu unu de are peste 20ani de experienta, dar parca era sub o anumita capacitate cilindrica.

Nu exista o asemnea lege. Daca nu vrei dosar penal nu ai voie sa conduci pe niciun spatiu public fara permis

Pe alti nu ii prinde, de conduc luni/ani fara permis. Chiar acum o luna, a fost un accident mortal la mine in oras, cand unul fara permis a lovit lateral o skoda fabia, cu peste 130kmh(in oras, noaptea), fugind de la locul accidentului, dupaceea priminr arest la domiciliu...