Mai bine-ti vezi de treaba.
Azi era sa intre o duduie in mine in parcarea la kauffland, si fii sigur ca aia avea si permis, si totusi, nu a oprit-o sa-si infiga tocul in prioritatea pe care trebuia sa mi-o acorde, bine ca nu venea nimeni din sens opus si ca am putut sa o evit, altfel, nervi si drumuri aiurea, plus o programare la RAR pierduta.
Eu zic ca mai bine iti vezi de treaba.
Infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice
Art. 335
Conducerea unui vehicul fără permis de conducere
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.
(2) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(3) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana care încredinţează un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că se află în una dintre situaţiile prevăzute în alin. (1) sau alin. (2) sau sub influenţa alcoolului ori a unor substanţe psihoactive.
Detalii: https://legeaz.net/noul-cod-penal/art-335
Daca vrei totusi sa-l inveti sa conduca, cauta un drum agricol/forestier nefrecventat in zona ta si poti sa-l inveti linistit.
Nu merita sa te risti in locuri publice si adesea frecventate.
E suficient sa nu se asigure unu cand iese cu spatele, varul tau fiind incepator, nu are reflex, si uite asa ai intrat in ala.
Si ghici cine e vinovat si scoate banii din buzunar
Mananci rahat cu punga.
Am facut zeci de mii de km in toata tara. Prin toate colturile... niciunde, dar absolut niciunde nu am platit sa folosesc toaleta de la benzinarie.
Stii cat e in Germania, Austria sau Olanda sa intri in baia benzinariei? 50-70-1euro. Aha... costa 5 lei sa te pisi in Germania. E gratis la cea mai mica benzinarie din Romania sa te pisi.
Sa nu vii tu acum sa imi spui ca Mol, Omv, Petrom, Rompetrol, Lukoi, Socar iti cer bani in Romania sa le folosesti baia. Sa nu spui asta.
Cat despre "Sa fie conducerea corecta, si dupa eu", bineinteles, roman adevarat. Pe deviza sa faca altii ca pe mine nu ma intereseaza. Mentalitate de ca.ca.t Ca.cat. cu C mare. Dar era de asteptat la asa ceva de la o persoana care incearca cu raspunere sa caute orice scuza sa nu respecte legea.
Du te tu in Germania si explica autoritatilor de acolo ca tu arunci gunoiul din masina pe jos ca mai intai trebuie sa curete autorizatile si pe urma te civilizezi si tu.
Eu nu arunc nici gunoiul pe geam. Si da, am fost la petrom si mi-au cerut sa alimentez ca sa le folosesc toaleta!
In Germania ai wc-uri publice, frumos amenajate, cu masute. In Romaniia, ai o ****, te duci sa te c*aci in porumbi. Cat despre E85, de curiozitate, unde vedeai tu atatea benzinarii?
Nu sunt mai prost sa respect niste legi de c*cat date de statul Roman. Bun, platesc rovinieta. Te rog frumos, din toata inima, sa te duci in satul Belcesti, Iasi, ca faci slalom printre gropi(si nu e sa zici ca sunt cateva sute de metri, nu sunt KM buni de gropi, si te uiti sa o iei pe cea mai mica in cel mai fericit caz)
Sa numai zic ca tot in Belcesti mi-am strambat janta, mergeam cu aproximativ 70/80, cand un "damb" de semana cu un "speed bumper" de ciment, dar mult mai ascutit era acolo. Nu mananc c*cat aiurea.
Nu ti a cerut nimeni nimic, si daca ai dat peste un angajat ciufut mai sunt cateva alte sute de benzinarii in tara asta.
In Germania ai niste wc uri publice infecte si mormane de gunoi in parcarile folosite de tiristi.
Sa nu imi zici ca nu sunt benzinarii pe e85. Tocmai te am avertizat in raspunsul ulterior sa nu vii cu rahatul asta de raspuns.
Uite hartile, ti le zis si pe de rost unde sunt ca stiu drumul pe de rost intre Iasi si Bucuresti.
https://imgur.com/a/6yhT64R
https://imgur.com/a/G285fZd
https://imgur.com/a/rwMhh0q
Aia cu gunoiul pe geam era doar un exemplu, poate nu arunci gunoi, dar mergi cu 200km pe ora si scuza ta e ca ai platit rovigneta.
Nu m-am scuzat ca am mers cu 200. Nu cred ca tu mergi cu limita legala de viteza, sau ca nu ai incercat masina. Am mers cu aceea viteza pe raspunderea mea, si pe permisul meu. Drumul era liber dupa cum am mai zis, nu cred ca ti se scula **** sa pleci la 2/3noaptea pe un drum care nu prea e populat
De ce ai întrebat dacă știi tu răspunsul?
Dă-i bătaie, chiar îmi doresc să-i facă lui dosar penal pentru conducere fără permis, să nu mai poată da de permis câțiva ani dacă s-a urcat în mașină cu un dobitoc ca tine, și tie sper din suflet să ți se facă dosar penal pentru încređințare, sau, dacă e posibil, să te răstorni pe la 180km/h că legea e pentru fraieri.
*** nu inteleg ce tot va **** cu ce viteza am mers. Doar am pus o intrebare, nu abateti de la subiect!
Am mers pe **** mea, in masina mea!