| Andrei0986272 a întrebat:

Salut,îmi cumpăr o masina,cum pot sa o întrețin cat mai bine,și mai am o intrebare,în afara de carburant mai trebuie băgat ceva in ea,de ex: antigel,lichid de parbriz etc,pot sa bag eu sau trebuie să merg la service, îmi spuneți ce trebuie băgat si ce nu.
Multumesc!

7 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Având în vedere ca ai pus întrebarea mai bine te duci la un service

| AFR81 a răspuns:

Indicat ar fi, ori sa te documentezi intens pe internet inainte, ori sa intrebi pe cineva care chiar se pricepe. Pe mine m-a ajutat cineva cand am cumparat-o si am mai cerut pareri de la alti soferi, care imi erau si prieteni, dupa. Mi-au explicat ei mai multe pe acolo, m-am mai uitat si pe la mecanici ce fac si am inceput sa mai inteleg pentru ca, initial, fiind vorba de prima masina si cumulat cu faptul ca nu eram pasionat absolut deloc de acest domeniu, eram cam pierdut in spatiu.

| 07gabriel07 a răspuns:

Deci in primul rand completare nu este egal cu schimbare. Una e cand schimbi un lichid si alta e cand completezi cu cate putin. Indicat ar fi sa folosesti produsele recomandate de producator. Apoi uleiul si toate filtrele se schimba la 15-20 mii kilometri. Antigelul se schimba odata la 3 ani. Lichidul de frana se schimba si el daca in urma unor teste periodice se realizeaza ca are apa in el. Lichidul de spalare parbriz se completeaza cand ramai fara, atentie se foloseste lichid specific anotimpului vara sau iarna. Iar lichidul de servo se inlocuieste si acesta odata la 3-4 ani pentru a nu avea probleme cu pompa de servodirectie. Totodata uleiul din cutia de viteze se inlocuieste la fiecare 60-70 de mii de kilometri. Toate astea le faci dac vrei sa o intretii cum trebuie si daca vrei sa ajungi sa faci multi kilometrii.

| Adderall60 a răspuns:

Nu trebuie neaparat sa te duci la service, doar cu schimbarea uleiului doar daca te pricepi o poti face singur, dar cu restul poti sa le completezi. nu trebuie neaparat schimbate. happy

| Reggye a răspuns:

Daca vrei ca masina ta sa fie ok din toate punctele de vedere trebuie sa ii faci (plinul)
sa-i pui ulei de motor
apa pentru a nu se incinge motorul
antigel pentru (parbriz/stergatoare)
si sa ai grija cu piesele de la masina (de recomandat, te duci la service pentru a verifica orice chichita de la masina!

| suntserios a răspuns (pentru Reggye):

Oameni buni, dacă nu va pricepeți nu mai dați sfaturi. Cum spanac sa ii zici sa pună antigel pentru spălat parbrizul?

| Andrei0986272 explică (pentru suntserios):

Asta am zis si eu cum draq?