Motorina mai trage cativa ani nu se stie exact dar benzina o sa tina destul nu iti fa griji pentru ea
Dieselul va fi doar marginalizat. Interzis in unele orase, si in anumite piete (la nivel national, in anumite tari).
Vom fi indrumati tot mai tare spre motoarele pe benzina, care aproape ca au depasit eficienta motoarelor diesel, polueaza mult mai putin, iar daca li se monteaza instalatii GPL, nu mai scot noxe aproximativ deloc, doar CO2.
Multe orase, chiar si din Romania, au optat pentru autobuze si uneori masini de politie electrice.
Masinile mari au nevoie de motorina(camioane, tractoare). Benzina nu are suficienta putere de tractiune; ci doar de... fuga.
Da, benzina nu are suficientă putere pentru a pune în mișcare motoarele mari. Ori ca benzina să facă asta ar fi nevoie de consum mult mai mare al acesteia. Degeaba există ingineri? Nu zic de camioane sau tractoare, dar ai văzut tu mașina de teren pe benzină? Și dacă ar fi, trebuie să fie model vechi și extrem de rar folosit.
Sunt arderi diferite. Una este arderea benzinei, alta este arderea motorinei.
Sunt multe masini de teren pe benzina.
Incepand de la Suzuki Jimmy si Vitara (1.6-1.8), pana la Jeep Wrangler (3.0 - 4.0), Hummer si Mercedes G-klasse.
Dar la partea de camioane, tractoare, etc, ai dreptate.
Nici locomotive pe benzina nu sunt.
S-au mai folosit izolat motoare cu aprindere prin scanteie la masinile mari (autobuze, locomotive), doar pentru a folosi combustibil gaz.
Nu exista o data fixa pentru eliminarea motoarelor diesel sau otto.In anumite orease mari din Germania nu mai ai voie cu diesel sub euro6. deci asa incet se extinde in mai multe parti si o sa fii obligat sa ti schimbi masina. in Romania mai dureaza pana o sa ajunga ca in Germania.Eu va spun iti spun ca problema asta cu emisiile se putea rezolva altfel
Diferă în funcție de stat. De ex. în Germania diesel-ul a fost interzis pentru automobile. Dar nu cred ca în țări ca China, sau alte țări slab-dezvoltate ca dieselul să fie interzis atât timp cât petrolul nu se va epuiza... Dar există o alternativă la petrol- Motorina eco-obținută din resturi de plante, fapt care s-a realizat și pentru benzină.
Cu timpul autovehiculele electrice vor înlocui o bună parte din automobilele pe combustibil fosil, dar eu cred că combustibilili fosil gen.benzină, diesel sau neufalina va continua să fie folosită la autovehiculele grele gen camioane, tiruri și a avioanelor. Și nu în ultimul rând se va mai folosi, mai ales în cazul rachetelor, chiar dacă se folosesc combustibili speciali, unde nu se va putea niciodată electricitatea.
In Germania a fost interzis?
Resursele de petrol se vor termina în apoximativ 30 de ani, mai nou apar din ce în ce mai multe pompe pentru mașinile electrice