| TheDarkLord a întrebat:

Salut, in Decembrie o sa plec la lucru in Germania, am 19 ani si masina proprie. Masina am inscris-o in Romania cand am implinit 18 ani, e pe numele meu, o sa imi expire asigurarea in 12 decembrie, o sa o fac din nou deoarece planific sa plec cu masina. ITP-ul e valabil pana in Februarie. Problema e ca eu o sa raman in Germania pentru o perioada de vreo 2-3 ani, pot tine masina inscrisa in Romania. Nu planific sa ma intorc lunar in Romania sau odata la 3 luni, o sa incerc sa vin doar vara in tara sau poate iarna si sunt curios daca pot folosi masina cu numere de Romania in Germania. Din cate am inteles pot face ITP si in alte state membre UE dar nu sunt prea sigur de opiniile vamesilor sau de ce ar spune primul politist care m-ar opri si ar vedea o fisa TUV. Am dat destul de mult sa o inscriu in tara tinand cont de faptul ca masina era radiata, a fost nevoie de numere provizorii si asigurarea... sa spunem ca nu e ieftina pentru un incepator. As vrea sa ii pastrez numerele si dincolo daca se poate

4 răspunsuri:
| carevaescu a răspuns:

Găsești aici toate chichițele legale
https://europa.eu/......dex_ro.htm

Răspuns utilizator avertizat
suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu, nu poți ține mașină înmatriculată în Ro mai mult de 6 luni.
Și ITP dacă îl faci în alta țară va fi valabil doar pe teritoriu țării respective, cu alte cuvinte când ieși din Germania teoretic va trebui sa revii pe platforma.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Salut, pe scurt nu se poate, orice stat european permite circulatia cu numere din alta tara doar timp de 180 de zile.
Probabil e prima ta masina, si nu iti dai seama cat de putin inseamna. In situatia ta, cel mai bine ar fi sa te folosesti de masina aia in limita a 6 luni (sau un pic peste, la risc), apoi sa o trimiti acasa pe platforma, si sa iti cumperi ceva de circulat pe acolo, la bani putini si cu mecanica simpla, ca sa iti permiti sa o mai duci si prin service.