Nu este un timp prea bun sa cumperi masini... pretul benzinei si petrolului cresc teribil d emult si se pot dubla in urmatoarele luni.
Apoi, cu un razboi la granita, nimic nu-i sigur... si nu-i recomandat sa faci investitii in case, masini si lucruri scumpe.
"buget de maxim 12000 de euro" - dacă mai faci un mic efort (sau poate nici nu e efort) iți iei una NOUĂ! Ce zici de asta?
E un moment foarte prost sa cumperi o masina, mai ales second. Din cauza crizei globale de componente timpii de asteptare pentru masinile noi a crescut pana la un an la anumite modele, deci multi clienti s-au indreptat catre piata 2nd chestie care a impins preturile in sus.
Ca sa iti dau un exemplu, m-am uitat la masina mea, cumparata acum 2 ani si acum e mai scumpa decat a fost a cum 2 ani cand am luat-o eu, desi e cu 2 ani mai batrana.
In momentul asta o sa dai cu cel putin 20-30% mai mult pe masina decat ar fi costat in mod normal. Eu zic sa astepti cel putin pana la finalul anului viitor.
Vrei sa dai o palarie de bani pe o masina veche. Esti dispus sa investesti banii intr-o masina care deja are 10 + ani chiar daca a fost a unei batranele care o folosea doar odata pe saptamana cand se ducea la biserica?
Parerea mea (e strict personala) - in nici un caz diesel. in nici un caz cu norma de polare sub Euro6.,Exclus electrica din cauza infrastructurii si limitarilor tehnice.
Daca tot am banii astia, m-asi uita la ceva hibrid (mild, plug-in,...) noua din cauza taxelor, consumuli, posibilitatii de a intra in orase care deja interzic accesul dieselelor si deja a impus "minim Euro4".
Chiar daca ar treui sa mai astept putin.
Din ce ai enmerat tu, cateva modele sunt consacrate prin lipsa lor de fiailitate.
Richard2003 întreabă: